www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Sweden (SWRC)

Fotogalerie z Rally Sweden od André Lavadinha

foto

17. února 2012 • 08:30

Druhým dílem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla o uplynulém víkendu Rally Sweden. Na Sever se vydal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy si tak dnes můžete prohlédnout porci snímků, které se mu podařilo získat podél švédských i norských rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Sweden od Dominika Kalamuse

foto

15. února 2012 • 09:00

Seriál mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračoval o uplynulém víkendu na dalekém severu. Na rychlostních zkouškách ve Švédsku a Norsku se uskutečnil jubilejní šedesátý ročník Rally Sweden. Akce se zúčastnil i Dominik Kalamus a vy si dnes můžete prohlédnout jeho snímky z této soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Sweden od Haralda Illmera

foto

14. února 2012 • 18:20

Druhým dílem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla o uplynulém víkendu Rally Sweden. Na Sever se vydal i náš rakouský spolupracovník Harald Illmer a vy si tak dnes můžete prohlédnout porci snímků, které se mu podařilo získat podél švédských i norských rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Týmy chtějí zachovat technologii od S1T

foto

14. února 2012 • 15:00

Zástupci továrních týmů i jezdci se po Švédské rally přimlouvají za zachování technnologií od Stage 1 Technology v mistrovství světa. Ti se starají o sledování prostřednictvím GPS, přenos výsledků a mezičasy.

příspěvků: 2 celý článek »

První stupně pro Hirvonena na Citroënu

foto

14. února 2012 • 12:30

Sébastien Loeb a Daniel Elena si udrželi vedení v mistrovství světa pilotů díky bodům za šesté místo v celkovém pořadí a za nejlepší čas v Power Stage. Citroën tak i nadále vede pořadí v Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Ford s M-Sportem dosáhli padesáté společné vítězství

foto

13. února 2012 • 09:00

Ford dnes zvítězili v Rallye Švédsko s náskokem 16,6 s na druhou posádku v pořadí. Triumf finských mladíků na voze Ford Fiesta RS WRC ve druhém kole letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích byl již šestým švédským vítězstvím Fordu v řadě. Tato soutěž je přitom jediná skutečně zimní v celém kalendáři MS.

žádný příspěvek celý článek »

Protoni ve Švédsku podváděli

foto

13. února 2012 • 00:40

Oba vozy týmu Proton Motorsports byly vybrány na závěrečnou technickou přejímku. Na nich FIA technický delegát zjistil, že vozy Per-Gunnara Anderssona a Alistera McRae nejsou plně v souladu s homologací.

příspěvků: 10 celý článek »

Česká posádka přiváží body i ze severu Evropy

foto

12. února 2012 • 19:55

V roce 2005 Roman Kresta, tehdy coby plnohodnotný člen tovární sestavy Fordu, stanovil zatímní české maximum v jediné zimní soutěži v kalendáři MS v rally. Obsadil tehdy 8. místo absolutně. Martina Prokopa dělilo na cílové rampě od stejné mety 21,1 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze 3. etapy Rally Sweden od Miroslava Knedly

foto

12. února 2012 • 16:30

Závěrečná etapa Rally Sweden měla na programu jen šestici rychlostních zkoušek, během kterých se, kromě defektů obou továrních jezdců Fordu, příliš mnoho zajímavého neudálo. Vy se dnes můžete podívat do Švédska prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Miroslava Knedly.

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala vyhrál Rally Sweden

foto

12. února 2012 • 13:50

Finský tovární jezdec Fordu Jari-Matti Latvala ovládl letošní ročník Rally Sweden. Po premiérovém prvenství na kvalifikační zkoušce zopakoval to samé i během závodu, když dokázal ve druhé etapě odrazit nápor Mikko Hirvonena. I díky Solbergově defektu dokázal vybojovat třetí místo norský jezdec Mads Ostberg.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop ve Švédsku stále třetím „neskandinávcem“

foto

11. února 2012 • 19:30

117 kilometrů zrádných rychlostních zkoušek dnes absolvovaly posádky v souboji o body v Rally Sweden. Stále po viróze pobledlý Martin Prokop nastupoval po časném budíčku o čtvrté ráno s jasným cílem – dál poznávat svůj Ford Fiesta WRC na ledových tratích, snažit se zrychlovat, avšak bez rizika závažnější chyby.

příspěvků: 3 celý článek »

Fotogalerie ze 2. etapy Rally Sweden od Miroslava Knedly

foto

11. února 2012 • 19:15

Po včerejší exkurzi do Norska se dnes posádky Rally Sweden vrátily zpět do země tří korunek. Dnešní etapě se vynuly zajímavé výsledkové eskapády, alespoň u tratě se ale bylo nač dívat, jak ostatně dokazují dnešní snímky našeho stálého redakčního spolupracovníka Miroslava Knedly.

žádný příspěvek celý článek »

"To náročnější (a nebezpečnější) nás teprve čeká," říká Martin Prokop

foto

11. února 2012 • 10:50

První etapa Švédské Rally, druhého podniku letošního Mistrovství světa v automobilových soutěžích, byla pro Czech Ford National Team ve znamení nejen sněhu, ledu a teplot, které soupeřily s hodnotami aktuálně naměřenými v šumavských lesích. To vše lze koneckonců ve Skandinávii očekávat. Novinkou bylo intenzívní zapojení komunikačních technologií.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Rally Sweden od Miroslava Knedly

foto

10. února 2012 • 20:00

Na norských rychlostních zkouškách se odehrávala první etapa druhého dílu letošního mistrovství světa, Rally Sweden. Na sever Evropy se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Miroslav Knedla a vy si můžete prohlédnout snímky, které se mu dnes podařilo vytvořit.

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala vyhrál kvalifikační zkoušku

foto

9. února 2012 • 12:30

Premiérovým vítězem novinky v mistrovství světa, kvalifikační zkoušky, se stal Jari-Matti Latvala. Tovární jezdec Fordu tak bude prvním jezdcem, který si bude dnes večer vybírat startovní pozici do zítřejší etapy.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist