www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Guanajuato México (PWRC)

Kevin Abbring mění spolujezdce

1. února 2012 • 14:15

Po úspěšně odjeté Rallye Monte Carlo přichází nečekaný zvrat v posádce druhého vozu VW Motorsport. Kevin Abbring již nebude pokračovat s Larou Vanneste, místo ní usedne na sedadlo spolujezdce velezkušený Fréderic Miclotte.

Lara Vanneste a Kevin Abbring na testu před Rallye Monte Carlo 2012 (© Victor Bellotto)

Třiadvacetiletý holandský jezdec vystřídal za svou kariéru až nezvykle mnoho spolujezdců. Poslední sezónu však kompletně strávil s Larou Vanneste a zdálo se, že budou spolu pokračovat i nadále. Přesto přichází nečekaný zvrat a jednadvacetiletá spolujezdkyně u Abbringa končí.

„Letošní sezóna je jedním z rozhodujících bodů mojí kariéry. Volkswagen mě vybral do jejich juniorského programu, přestože nemám s mistrovstvím světa téměř žádné zkušenosti, i v porovnání s ostatními mladými posádkami. Spolupráce s Larou byla vynikající, dokázala se neskutečně adaptovat na všechny nové podmínky. Opravdu bych jí chtěl poděkovat za vzájemnou kooperaci a jak dokázala během posledního roku, jsem si jistý, že toho v budoucnu ještě hodně dokáže.

Na druhou stranu ale musím být upřímný. Takováto šance, jakou dostávám v letošní sezóně, se už nemusí opakovat a tak musím udělat maximum pro to, abych odvedl to nejlepší, co umím. Proto vedle sebe potřebuju někoho zkušeného, kdo by mě dokázal vést, kdo má hodně zkušeností. Proto jsem se rozhodl dohodnout se na spolupráci s Frédéricem Miclottem,“ odůvodnil změnu spolujezdce Kevin Abbring.

Kevin AbbringLara Vanneste

„Jsem motivovaným pomoct mladému pilotovi v mistrovství světa a věřím, že jsme schopni být dobrým týmem. Je mi líto Lary, se kterou se známe velice dlouho, ale takovéto věci se občas stávají. Chtěl bych poděkovat Freddy Loixovi a Dennisi Kuipersovi za fantastické časy, které jsme společně strávili, oba to byli lidé, kteří mi hodně pomohli v mé kariéře. Díky nim mám spoustu zkušeností. Teď už se ale hodně těším na tuto novou výzvu,“ okomentoval situaci Frédéric Miclotte.

Společně s Kevinem Abbringem se představí už na Rally Sweden, kde se budou účastnit seznamovacích jízd. Ostré nasazení do závodu pak čeká na posádku při Rally Mexico.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist