www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Sweden (SWRC)

Přípravu Martina Prokopa na Rally Sweden narušila nemoc

1. února 2012 • 15:30

Švédská rally, druhý podnik letošního Mistrovství světa v rally se odehraje ve dnech 9. -12. února v severském Karlstadu. O body se popere i česká dvojice Martin Prokop – Zdeněk Hrůza a jejich Ford Fiesta RS WRC. Možná by však ve světle dnešních informací bylo lepší říct „měla by se poprat“. Český pilot v těchto dnech zápolí bohužel především se silnou virovou infekcí.

Martin Prokop - Zdeněk Hrůza (Ford Fiesta RS WRC) - Rallye Monte Carlo 2012

„Je to velmi nepříjemná situace,“ říká manažer týmu Quirin Müller. „Podle plánů jsme již měli být na místě konání norské Finnskog Rally, kterou jsme chtěli absolvovat jako ostrý test před Švédskem. Navíc byl zajištěn i další testovací den. Vše musíme zrušit, protože Martin v neděli bohužel onemocněl. Jde o velmi oslabující virové onemocnění doprovázené vysokými horečkami. Bohužel se nejspíš jedná o jeho „delší“ variantu a Martin se postaví na nohy až v závěru týdne.“

Český tým tak bohužel přichází o možnost optimální přípravy a i ve druhé soutěži bude úvod ve znamení sžívání se s technikou a pneumatikami na novém typu povrchu. To vše pokud bude rekonvalescence jihlavského jezdce probíhat bez komplikací.

„Věřím, že se z toho co nejdříve dostanu a na Švédsko budu fit. I když teď mám pocit, že bych neotočil ani volantem u Playstationu...,“ vzkazuje nemocí vyčerpaný Martin Prokop.

Czech Ford National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist