www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Acropolis byla extrémně rozbitá

8. června 2006 • 00:30

Pravidelný účastník juniorského světového šampionátu a také britského mistrovství Conrad Rautenbach se rozhodl v rámcí získávání zkušeností na šotolině vyrazit také na řeckou Rally Acropolis, kde usedl do produkčního Subaru Impreza STI z dílen britské stáje Geoff Jones Motorsport.

Zimbabwský jezdec nabral časovou ztrátu již v úvodu první rychlostní zkoušky, když musel po defektu měnit kolo. V průběhu soutěže pak nebyl příliš spokojen s nastavením svého vozu, se kterým se pokoušel po všechny tři dny laborovat. Vše probíhalo bez výraznějších problémů až do úvodní zkoušky třetí etapy.

„Ujeli jsme jen tři kilometry a při řazení na čtvrtý rychlostní stupeň nám najednou praskl kulový kloub. Díky tomu jsme spadli do příkopy, která nás katapultovala do lesa. Naštěstí jsme netrefili žádný strom,“ popsal inkriminovaný okamžik Rautenbach.

Přestože byl Conrad Rautenbach po této nehodě odsouzen do role diváka, díky systému SuperRally si nakonec připsal 35. místo absolutně a 17. ve skupině N.

„V Řecku jsme získali spoustu cenných zkušeností, už víme, jak na podobném povrchu jet. Samotná soutěž se mi však moc nelíbila, ty rychlostní zkoušky byly rozbitější, než jsou cesty u nás v Africe,“ dodal závěrem student automobilového inženýrství na Brooklands College ve Weybridge.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist