www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Willy Collignon chválil Francoise Duvala

8. června 2006 • 11:00

Je pravdou, že dalším jezdcem, který jasně prokázal, že Škoda Fabia WRC má na to, aby bojovala o stupínky nejvyšší, je belgický rychlík Francois Duval. Po první etapě Acropolis rally totiž figuroval s českým speciálem Fabia WRC na páté pozici.

V neděli navíc dokázal zajet hned několik velmi dobrých časů. „Jistě, pokud je vůz dobře připraven a funguje, pak mohu zajíždět velmi dobré časy. Nedělní zkoušky byly drsné, přesto jsme uspěli. Nikdy jsem ale něco podobného neviděl,“ prohlásil Belgičan.

„Vím, že jsme zajeli tři dobré časy, ale když jsem se podíval na pneumatiky, tak ty byly úplně zničené. BFGoodrich ale dělá kvalitní gumy, protože jsme na nich dokázali dojet až do servisu v Athénách,“ doplnil Duval.

Šéf týmu First Motorsport Willy Collignon na závěr dodal: „Mně udělalo největší radost to, že naši jezdci byli konkurenceschopní od první rychlostní zkoušky. To je prostě úžasné. Bojovali o páté místo s několika jezdci a udrželi si ho. Jenom v takové rally se prokáže, kdo je opravdu dobrý a jak na tom technika je.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
08.06.2006 11:50
Runy
Co na to Red Bull team?
toplist