www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Guanajuato México (PWRC)

FIA je blízko dohodě o televizních přenosech z MS

14. února 2012 • 15:50

Zdá se, že bezvládí ohledne televizních práv a přenosech z mistrovství světa se blíží ke zdárnému konci. Pokud vše půjde dobře, zástupci FIA by mohli oznámit úspěšnou dohodu na propagaci letošního MS již koncem tohoto týdne.

Rallye Monte Carlo 2012

Po vypovězení smlouvy s North One Sport a krachu jednání s Eurosportem se zdálo, že situace ohledně televizních přenosů z letošní sezóny dopadne hodně špatně. Týmy i zástupci FIA si jsou vědomi závažnosti této problematiky a tak se snaží situaci co nejdříve napravit.

Ideálním stavem by bylo, kdyby byla centrální distribuce přenosů ze všech soutěží mistrovství světa. Není tajemstvím, že byla uzavřena dohoda s britskou televizní společností ITV4 na komplexní přenosy z mistrovství světa 2012. A to je přesně ten druh dohody, kterou by chtěli zástupci FIA dosáhnout pro tuto sezónu. I proto již FIA oznámila pořadatelům jednotlivých závodů, ať zastaví jednání s vlastními partnery.

Smlouva, která je připravena k podepsání, se však zabývá jenom distribucí získaných materiálů. Televizní práva jsou i nadále ve vlastnictví pořadatelů, kteří hledají společnosti, které by jim pomohly s natočením materiálů. Někteří organizátoři pak mohou podepsat s místními televizemi víceleté smlouvy, což by mohlo výrazně ohrozit jednání FIA ohledně nového promotéra.

„Televize bude OK. Nemůžu jít do detailů, ale pracujeme na plánu centrální distribuce. V následujících dnech bychom měli tyto plány odhalit,“ prozradil prezident WRC komise Jarmo Mahonen, který dodal: „O produkci televizních pořadů jsme se nezajímali, je to jenom malá část této hry. Mnohem důležitější je distribuce a udržení těchto kanálů po celém světě. Naším cílem je najít systém centrální distribuce co nejdříve.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.02.2012 09:21
Mirekfric
To ale nic nenmění na tom, že tam máš logické nesmysly, jako třeba ten zmíněný JanemO, a které bys měl opravit...
15.02.2012 01:41
Pluto - moderátor
No, ona ta situace je hodně zamotaná. Původně jsem ten článek chtěl napsat z různých materiálů na internetu, ale jednotlivé zprávy jsou hodně různé, mnohdy zmatečné. Tak mi došla trpělivost a ptal jsem se přímo u zdroje... ...a zjistil jsem, že ani oni sami pořádně neví, co chcou. Týmy i sponzoři na ně tlačí, ať s tím něco udělají. Jenže oni pořádně neví co, tak se všichni snaží něco vytvořit a domluvit. Tomu se prosím říká "koncepční práce".
14.02.2012 20:16
jonas3
ajaj: Neboj, nejsi sám. Tak trochu orwelovský text...
14.02.2012 17:44
ajaj
Tedy pardon, ale jsem sám, kdo z toho ptydepe nerozumí ani slova? Jedna věta popírá, nebo odporuje větě jiné. To je jako přenos s evropskýho parlamentu při projevu Špidly :-(
14.02.2012 16:05
JanO
"Televizní práva jsou i nadále vlastníkem pořadatelů..." :-))) Až tak?
toplist