www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 12 - Sata Rallye Açores (IRC)

Oleksander Saliuk v IRC s Fordem Fiesta S2000

15. února 2012 • 08:00

Sedminásobný ukrajinský šampion Oleksander Saliuk s Fordem Fiesta S2000 je zajisté největším překvapením na startovní listině Sata Rallye Acores. Mladý Ukrajinec má však v plánu více startů v IRC.

Oleksii Tamrazov - Ivan German (Ford Fiesta S2000) - Barum Czech Rally Zlín 2011

Saliuk se v loňském roce účastnil světového šampionátu produkčních vozů, o lepší umístění jej připravilo zranění, kvůli kterému nějakou dobu absentoval, ale přišel i o domácí start na Rally Yalta za volantem Protonu Satria Neo S2000.

Ukrajinský pilot se po devíti letech rozešel s týmem Mentos Ascania Racing a hledal cestu, kterou se ubírat dál. Nakonec se dohodl se stájí AT Rally Team, která je známá českým fanouškům díky startům Oleksii Tamrazova.

„Dostal jsem nabídku od AT Rally Teamu na starty s moderním vozem S2000 v IRC, rád jsem tuto nabídku přijal. Máme ambiciózní plán, který můžeme uskutečnit díky pomoci Evgeny Chervonenka, v jehož barvách pojedeme,“ prozradil Saliuk.

Ten se společně se svým stálým spolujezdcem Pavlem Cherepinem představí za volantem Fordu Fiesta S2000, stejně jako jeho týmový druh Tamrazov, vedle kterého premiérově usedne velezkušený italský copilot Nicola Arena. Momentálně tým plánuje starty v deseti závodech seriálu Intercontinental Rally Challenge, v závislosti na průběhu sezóny se počet závodů může upravit.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist