www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Mikko Hirvonen chce být v šampionátu třetí

8. června 2006 • 11:25

Finský mladík a dvojka továrního týmu BP-Ford WRT Mikko Hirvonen se teprve nyní začíná dostávat do správné pohody a získává pro svůj tým potřebné body do MS FIA značek. Před dvěma týdny dojel na Sardinii pro svůj zatím nejlepší výsledek v mistrovství světa, když skončil druhý a nyní v Řecku znovu skončil na stupních vítězů, když jej pokořili pouze Marcus Grönholm a Sébastien Loeb.

„Určitě to bylo v Řecku pro mě jednodušší, než na Sardinii,“ řekl na úvod Hirvonen. „Na Sardinii jsem měl dobrou průpravu a hned v pátek v Řecku jsem si ověřil, že mohu bojovat znovu o stupně vítězů.“

„Zkusil jsem jet rychle a hlídat si časy jezdců za mnou. Třetí místo mi ale nakonec vlastně daroval Petter Solberg, který měl smůlu v závěru druhé etapy. Mně se naštěstí všechno dařilo a vůz fungoval bezchybně. Musím poděkovat také týmu, za dobře připravené auto a také za to, že vždy všechno řádně vyměnili a zkontrolovali. V neděli jsem možná jel až příliš opatrně, jelikož jsem se snažil vyhýbat všem kamenům, ale stejně jsem měl dva defekty. Naštěstí jsem dojel až do servisu,“ pokračoval Fin.

„První polovina sezóny je za námi a Focus WRC 06 se ukazuje jako velmi silný a konkurenceschopný stroj. Myslím, že od Německé rally bych mohl bojovat o stupně vítězů na každé soutěži. Na šotolině se mohu ještě hodně zlepšit, vím to. Chtěl bych samozřejmě vítězit, ale Sébastien Loeb je někde jinde, takže třetí místa jsou celkem reálná. V šampionátu je tomu stejně tak. Tam to bude ale boj o třetí pozici s Danim a Petterem.“

„Myslím, že se blíží doba, kdy bych mohl nějakou rally vyhrát. Zatím ale nedokáži říci kdy se to přesně stane. Pro mě je nyní nejdůležitější dojíždět soutěže na stupních vítězů a sbírat body pro tým Ford,“ dodal na závěr Hirvonen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist