www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Neste Oil Rally Finland (SWRC)

Legendární Ouninpohja se vrací v plné délce

15. února 2012 • 14:30

Organizátoři Neste Oil Rally Finland dnes oznámili plánovanou trať na letošní ročník jedné z nejpopulárnějších soutěží mistrovství světa. Do harmonogramu se vrací i legendární test Ouninpohja ve své klasické variantě.

Bernardo Sousa - Paulo Babo (Ford Fiesta S2000) - Neste Oil Rally Finland 2011

Soutěž se i tentokrát pojede na začátku srpna s centrem v Jyväskylä, kde organizátoři podepsali novou tříletou smlouvu na vzájemné spolupráci. Po loňském úspěšném experimentu se první etapa opět odbude v okolí Lahti na jih od Jyväskylä. Na zbývající dvě etapy se posádky přesunou do okolí tradičního centra 'rallye tisíce jezer'. V pátek se pojedou zkoušky směrem na Keuruu, v sobotu na Jamsu a Ouninpohju.

Samotných vrcholem celé soutěže bude opětovné zařazení legendární rychlostní zkoušky Ouninpohja v délce 33 kilometrů. Oba průjezdy jedné z nejrychlejších zkoušek v MS jsou zařazeny na samotný závěr soutěže, přičemž ten druhý se pojede jako powerstage. „Chtěli jsme se vrátit k delší variantě zkoušky. Když byla rozdělena na dva kratší úseky, tak ztratila své kouzlo,“ řekl ředitel soutěže Kai Tarkiainen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.02.2012 16:40
forde
Ten Henninguv přejezd přes horizont v čase 0:46 nemá chybu, nevíte někdo ve kterém videu je natočen celý i s příjezdem?? Díky!
toplist