www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Neste Oil Rally Finland (SWRC)

Fotogalerie z Neste Oil Rally Finland od André Lavadinha

foto

20. srpna 2012 • 10:00

Koncem tohoto týdne začne Rallye Deutschland, my se však ještě vracíme k doposud poslednímu odjetému závodu mistrovství světa, kterým byla Neste Oil Rally Finland, a to prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Koči ze Zámečníkem Finskou rally nedokončili

foto

8. srpna 2012 • 10:00

Náročnost finských tratí si na Neste Oil Rally Finsko 2012 vyzkoušela i juniorská posádka Martin Koči – Lukáš Zámečník s vozem Citroën C2 R2 MAX. Druhé etapě ve své kategorii stále dominovali místní seveřané. Ale oproti slovensko-českým nováčkům jen o 0,8 až 1,5 sekundy na kilometr.

žádný příspěvek celý článek »

Zlatý úlovek Sébastiena Loeba ve Finsku

foto

8. srpna 2012 • 09:00

I když Francie v posledních dnech žije medailovými úspěchy svých sportovců na olympijských hrách v Londýně, dokázal k tomu přidat Sébastien Loeb srovnatelně vynikající výkon a již potřetí vyhrál Rally Finsko.

žádný příspěvek celý článek »

Latvala z Fordu stanul na své domácí půdě ve Finsku na stupních vítězů

foto

6. srpna 2012 • 09:00

Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila z týmu Ford stanuli ve finském kole mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích na stupních vítězů. Hned za nimi skončila druhá posádka továrního týmu Ford, Petter Solberg / Chris Patterson, startující rovněž s vozem Ford Fiesta RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb s přehledem ovládl Finskou rallye, Prokop byl devátý

foto

5. srpna 2012 • 18:00

Od první etapy vedl a až do konce Finské rallye už přede sebe nikoho nepustil. Osminásobný světový šampion Sébastien Loeb z Francie si tak na zdejší trati připsal třetí triumf a zvýšil svůj náskok v celkovém pořadí šampionátu. Český závodník Martin Prokop dojel devátý.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Neste Oil Rally Finland ON LINE

foto

2. srpna 2012 • 16:15

Po krátké letní pauze pokračuje letošní ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích jedním ze svých nejslavnějších podniků. Posádky se totiž vydaly na sever Evropy, kde se v těchto dnech odehrává tradiční šotolinová Neste Oil Rally Finland.

žádný příspěvek celý článek »

Kvalifikační zkoušku na Neste Oil Rally Finland vyhrál Sébastien Loeb

foto

1. srpna 2012 • 19:45

Tovární jezdec Citroënu Sébastien Loeb ovládl dnešní kvalifikační zkoušku na Neste Oil Rally Finland, která se jela na 4.26 km dlouhém úseku Ruuhimaki. Na pomyslné stupně vítězů jej doprovodili Jari-Matti Latvala s Fordem a Loebův týmový kolega Mikko Hirvonen.

příspěvků: 1 celý článek »

Citroën míří na finský tobogán

foto

1. srpna 2012 • 13:00

Mistrovství světa v rally (WRC) pokračuje po šestitýdenní letní přestávce ikonou mezi podniky - Rally Finsko. Sébastien Loeb a Daniel Elena, dvojnásobní vítězové finské rally, nastupují k osmému dějství letošního kalendáře WRC s komfortním náskokem v pořadí mistrovství světa pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Hayden Paddon pojede s vozem od Baumschlagera

foto

1. srpna 2012 • 12:00

Počínaje Neste Oil Rally Finland, která odstartuje v Jyvaskylä již za několik hodin, bude jeden z největších favoritů seriálu SWRC Hayden Paddon startovat s vozem Škoda Fabia S2000 připravovaným stájí BRR.

žádný příspěvek celý článek »

Craig Breen se vrací na závodní tratě

foto

11. července 2012 • 15:15

Irský jezdec Craig Breen se vrací na soutěžní tratě. Poprvé od tragické nehody na červnové Targa Florio, při které zahynul jeho spolujezdec Gareth Roberts, se představí na začátku srpna na soutěži mistrovství světa ve Finsku.

žádný příspěvek celý článek »

Blíží se konec WRC Academy?

foto

3. července 2012 • 11:00

Koncem roku 2010 vstupovala na scénu mistrovství světa WRC Academy, nástupnický seriál po JWRC. Obdobně jako další přidružené seriály v MS však i tento šampionát své ambice nenaplnil a spěje k zániku.

příspěvků: 1 celý článek »

FIA se dohodla na televizních přenosech z MS 2012

foto

3. července 2012 • 08:00

Přesně v půlce roku se mezinárodní automobilová federace FIA dohodla s European Broadcasting Union na produkci a distribuci televizních záběrů z letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Juha Salo s Protonem ve Finsku a Walesu

foto

15. června 2012 • 12:30

Sedminásobný finský šampion Juha Salo se stane továrním jezdcem Protonu Motorsports. Na dnešní tiskové konferenci potvrdil start na dvou soutěžích mistrovství světa ve Finsku a Walesu s Protonem Satria Neo S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Legendární Ouninpohja se vrací v plné délce

foto

15. února 2012 • 14:30

Organizátoři Neste Oil Rally Finland dnes oznámili plánovanou trať na letošní ročník jedné z nejpopulárnějších soutěží mistrovství světa. Do harmonogramu se vrací i legendární test Ouninpohja ve své klasické variantě.

příspěvků: 1 celý článek »

Mini míří i do Ruska, pro Alena?

foto

3. února 2012 • 20:20

Rusko se již brzy stane další zemí, do kterého zamíří soutěžní speciál Mini John Cooper Works. Usedne do něj ztracený talent finského rallysportu Anton Alen?

žádný příspěvek celý článek »

toplist