www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 12 - Sata Rallye Açores (IRC)

Marco Tempestini pojede minimálně 7 závodů IRC

17. února 2012 • 08:00

Italský jezdec Marco Tempestini žije již řadu let v Rumunsku, za které i závodí. Po letech strávených na národní úrovni se rozhodl pro přesun na mezinárodní scénu, rád by totiž zaútočil na titul mezi produkčními auty v rámci IRC.

Marco Tempestini - Dorin Pulpea (Subaru Impreza Sti) - Rallye Monte Carlo 2012

Společně s Dorinem Pulpeou budou startovat za volantem Subaru Impreza Sti R4. „IRC je hodně zajímavý šampionát a jsem strašně rád, že se nám podařilo dát dohromady prostředky na velký program startů. Už jsem startoval na třech soutěžích IRC a musím říct, že je tento seriál na hodně vysoké úrovni po všech stránkách. Naším cílem je skončit mezi první trojkou v celkové klasifikaci produkčních aut,“ prozradil Marco Tempestini.

Ten by se měl objevit minimálně na sedmi soutěžích IRC. Kromě Sata Rallye Acores by to měly být závody v Maďarsku, San Marinu, Rumunsku, Ukrajině, Bulharsku a na Kypru. „Z těchto soutěží známe jen zkoušky v Rumunsku a Bulharsku, ostatní závody budou úplně. Věřím ale, že se dokážeme adaptovat hodně rychle,“ řekl spolujezdec Dorin Pulpea, kterého doplnil Tempestini: „Protože se počítá osm nejlepších výsledků ze třinácti soutěží, v případě potřeby můžeme přidat do našeho kalendáře některé další závody.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist