www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Guanajuato México (PWRC)

Chris Atkinson pojede v Mexiku s Fordem Fiesta RS WRC

19. února 2012 • 17:00

Dlouho ohlašovaný a několikrát odkládaný návrat Chrise Atkinsona do seriálu mistrovství světa konečně přichází. Dvaatřicetiletý rodák z Begy se představí na třetím díle mistrovství světa za volantem Fordu Fiesta RS WRC.

Chris Atkinson a Ken Block

Bývalý tovární jezdec Subaru se v mistrovství světa objevil naposledy v barvách juniorky Citroënu v roce 2009 v Irsku, pak dlouho pauzíroval až do přijetí angažmá u továrního týmu Proton, v rámci kterého startoval na závodech v rámci APRC a IRC.

Dlouhou dobu se ale pořád pokoušel o návrat do mistrovství světa, letos se snažil sehnat rozpočet na starty v PWRC se Subaru Impreza Sti R4, situace je nakonec jiná. Na poslední chvíli se totiž podařilo dotáhnout to, oč se Atkinson pokoušel v posledních dvou letech - vytvořit dvoučlenný tým s Kenem Blockem.

„S Kenem jsme kamarádi už delší dobu, společně se Stéphanem Prévotem jsme mu dělali Ledové špiony. Už delší dobu jsme se bavili o tom, že by bylo pěkné udělat dvoučlenný Monster World Rally Team, kvůli financím se nám to však nedařilo. Štěstí se na nás usmálo až nyní, kdy jsme se dohodli na startu v Mexiku,“ řekl Chris Atkinson o dohodě, která přišla krátce po oznámení výrazné redukce startů týmu v MS, kdy se stáj představí pouze na třech soutěžích.

Chris Atkinson na testu Fordu Fiesta RS WRC v půlce února 2012

Chris Atkinson usedne do Fordu Fiesta RS WRC, se kterým měl možnost se již svézt. „Tento týden jsem měl velké štěstí, Malcolm Wilson mi umožnil svézt se asi 400 kilometrů v závodním autě na testovacím polygonu naseverozápadě Anglie. Tohle testování mi hodně pomohlo, auto se chovalo neuvěřitelně a už se nemůžu dočkat, až s ním odstartuju do závodu,“ prozradil Australan, jehož dosud nejlepším výsledkem v Mexiku bylo druhé místo v roce 2008.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist