www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 12 - Sata Rallye Açores (IRC)

Azorská rally otevírá sezonu IRC 2012

20. února 2012 • 10:05

Azorská Rally otevírá o nadcházejícím 'víkendu' brány nové sezony šampionátu Intercontinental Rally Challenge (IRC) 2012. Po zatím nejúspěšnějším roce své 111-leté historie motorsportu chce Škoda v roce 2012 získat potřetí v řadě titul IRC ve značkách. Na startu první soutěže sezony je celkem pět Fabií Super 2000. Šance uspět na Azorech se dávají zejména loňskému vítězi a mistru světa SWRC Juho Hänninenovi stejně jako úřadujícímu šampionovi IRC Andreasovi Mikkelsenovi. Na posádky a týmy čeká letos v seriálu IRC celkem 13 soutěží.

Škoda Motorsport - SATA Rally Acores 2011

Michal Hrabánek k úvodní soutěži IRC poznamenává: „Cílem pro letošní sezonu je obhajoba titulu ve značkách IRC. K němu by měli dopomoci zejména jezdci jedoucí s továrními vozy Fabia Super 2000 – Juho Hänninen a Jan Kopecký z týmu Škoda Motorsport a Andreas Mikkelsen z týmu Škoda UK Motorsport. Jsme velice rádi, že se do projektu Fabia Super 2000 naplno zapojil tým ŠKODA AUTO Deutschland a rozšířil rodinu Škoda na soutěžích tohoto atraktivního šampionátu.“

Úřadující mistr světa Juho Hänninen je na Azorskou rally natěšený: „Tuto soutěž skutečně miluji, je zde nádherná příroda a navíc i můj oblíbený povrch – šotolina. Zdejší tratě jsou charakterem dosti odlišné od ostatních soutěží. Budu se snažit podat co nejlepší výkon, naším cílem je zisk maximálního počtu bodů pro značku.“

Premiérově se na Azorech a v celém IRC objeví Sepp Wiegand – nadějný mladý německý jezdec z týmu Škoda Auto Deutschland navigovaný zkušeným Timo Gottschalkem. S privátními Fabiemi Super 2000 se pak na Azorských ostrovech představí i Hermann Gassner s velezkušeným Klausem Wichou (tým Red Bull) a Rashid Al Ketbi s Khalidem Al Kendim (tým Skydive Dubai Rally Team).

Soutěž na největším z Azorských ostrovů – Sao Miguel – se pojede v nejvzdálenější lokalitě letošního seriálu IRC. Na jezdce čekají tratě vedoucí nádhernou přírodní scenérií, z níž vyčnívá dnes již legendární rychlostní zkouška na úpatí zatopeného vulkánu a celkem 14 rychlostních zkoušek, které měří 198 kilometrů.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist