www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Thermica Rally Lužické Hory (MČR-S)

Hrádek nad Nisou: Lužický pohár se při Thermica rally pojede po šesté

28. února 2012 • 14:00

V roce 2007 se poprvé započítávala hrádecká soutěž do Lužického poháru. A spolu s ní i Lausitz rallye v Boxbergu. Již o rok později k nim přibyl také polský Rajd Karkonoski. Letos se tedy mezinárodní seriál, který získává stále větší popularitu, pojede již po šesté. A opět bude úvodní soutěží Thermica Rally Lužické hory. Její jubilejní 15. ročník se koná 27. – 28. dubna 2012. Druhým dílem bude ve dnech 1. a 2. června Rajd Karkonoski v Jelení Hoře a závěrečnou soutěží je 12. – 13. října Int. ADMV Lausitz rally v Boxbergu. Počátkem února se sešel organizační výbor Lužického poháru v Jedlina Zdroj v Polsku a odsouhlasil jen drobné změny.

Martan - Sova (Trabant 601) - Rallye Lužické Hory 1982

Letošní jubilejní 15. ročník se může pochlubit novými sponzory – novými partnery se staly firmy FOXON a KUBÁT ENERGO, ale také velmi pozměněnou tratí rychlostních zkoušek. Zachována zůstává koncepce – čtyři úseky se jedou dvakrát, ale také jejich obtížnost, která se díky pozměněné RZ 1,5 ještě zvýší. Při schůzce organizačního výboru Rally Lužické hory 2012 s vedoucími a zástupci rychlostních zkoušek byl opět brán velký zřetel na bezpečnost všech zúčastněných stran. Rychlostní zkoušky, prostory přejímky, servisní zóny, startu a cíle bude zajišťovat více jak čtyři sta lidí. Trať soutěže měří 274 kilometrů, z toho připadá na osm rychlostních zkoušek 82,7 kilometrů. 90% povrchu tvoří asfalt, 10% šotolina.

Díky zařazení do Timeseal Mistrovství České republiky ve sprinrally, Lužického poháru a Deutsche Rallye Serie, je také předpoklad pestrého startovního pole, a to jak z pohledu posádek, tak i vozového parku. Protože se jedná o úvodní soutěž DRS, je možné, že se na startu v Hrádku na Nisou sejde osm až deset vozů atraktivních kategorií WRC a GT. Organizátoři obdrželi kromě avíza startu Olafa Dobberkaua s vozem Porsche 911 GT3 RS také příslib startu loňské vítězné posádky Matthias Kahle – Christian Doërr s vozem Škoda Octavia WRC a první oficiální přihlášku poslal jezdec ze vzdáleného Barbadosu Jonathan Linton, který se se svým spolujezdcem - bratrem Adrianem Lintonem zúčastní letošního ročníku DRS s vozem Opel Astra OPC. Důležitá informace pro posádky je ta, že uzávěrka přihlášek je stanovena na 21. duben 2012.

Více informací získáte na oficiálních stránkách soutěže: www.rallyluzickehory.cz.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist