www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Rally Příbram zachráněna. Ať žije 34. Rally Příbram

29. února 2012 • 21:30

Když se koncem loňského roku na Federaci automobilového sportu Autoklubu České republiky pozvolna rodil kalendář závodů Mezinárodního mistrovství České republiky pro rok 2012, chyběla v něm jedna z tradičních a jezdci oblíbených rally. Ta naše domácí, Rally Příbram. Pořadatel několika posledních ročníků pan Fiala si (vzhledem ke svým do dnes neuhrazeným pohledávkám u Autoklubu ČR a dalších partnerů) nezískal bohužel potřebnou důvěru, a tak volba naší nejvyšší motoristické autority logicky směřovala jinam, za větší jistotou a perspektivou, a Rally Příbram byla z kalendáře jednoduše vyškrtnuta.

Rally Příbram 2012

Naštěstí však informace mají tu vlastnost, že se šíří rychle a občas i správným směrem. A když se taková informace dostane k lidem, kterým budoucnost Rally Příbram není lhostejná a považují tuto rally za srdeční záležitost, začnou se dít ty správné věci. A díky výše uvedenému máme nyní tu čest a možnost vás informovat o tom, že 34. Rally Příbram má od roku 2012 nového pořadatele, kterým je AUTOSPORT KLUB RALLY PŘÍBRAM v AČR. Zakládajícími členy tohoto sdružení, kteří to s rally v Příbrami myslí opravdu vážně jsou Antonín Berger (dlouholetý ředitel Rally Příbram do roku 2008), Pavel Štípek (tajemník FUCHS OIL RALLY AGROPA), Josef Peták, Alena Benešová a několik dalších pro rally zapálených lidí, kteří chtějí Rally Příbram dostat opět tam, kam patří, tedy mezi nejlepší soutěže v naší republice.

34. Rally Příbram má od roku 2012 nové webové stránky www.rally-pribram.cz. Naším cílem je poskytování maxima informací v jednoduché a přehledné formě, a to jak divákům, tak i soutěžícím a novinářům. A jelikož dnes, v době chytrých telefonů, je dostupnost sociálních sítí prakticky kdykoliv a kdekoliv, budeme informace distribuovat i pomocí těchto mediálních prostředků. 34. Rally Příbram má již svůj termín. Tím je první říjnový víkend, kdy první závodní vůz sjede z rampy nově v sobotu 6. října a cíl je naplánován na neděli 7. října 2012.

„Rally Příbram je pro mě domácí soutěží, a pokud by se u nás nejelo, bylo by to pro mě, asi jako když dítěti řeknete, že už nebudou Vánoce. Proto jsme spolu s dalšími lidmi zapracovali na tom, abychom Rally Příbram v kalendáři udrželi. Jedinou možností bylo zapojit řadu původních i nových lidí do organizace této soutěže,“ říká Josef Peták.

34. Rally Příbram, pořádaná novým organizačním výborem AUTOSPORT KLUB RALLY PŘÍBRAM v AČR chce nejenom napravit její reputaci, ale udělat z ní rally zajímavou pro všechny, jak pro diváky, tak i pro soutěžní posádky. Držte nám palce a sledujte nás na www.rally-pribram.cz, Facebooku, Twitteru.

Rally Příbram
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist