www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Gigi Galli by rád Imprezu WRC

9. června 2006 • 09:30

Italský pilot Gianluigi Galli, který v letošním roce startoval již s Lancerem WRC a také s Peugeotem 307 WRC, se nyní snaží dojednat na další starty v mistrovství světa speciál Subaru Impreza WRC a doufá, že mu pomůže také tovární tým Subaru.

Nyní má Ital dva měsíce na to, aby sehnal pro svůj plán širokou podporu. Je logickýé, že si zvolil právě tým Subaru, jelikož ten jako jediný jezdí v mistrovství světa na pneumatikách Pirelli a tato společnost je Galliho hlavním sponzorem v letošním roce.

Ital by chtěl jet s Imprezou WRC od týmu Aimont Racing pět zbývajících evropských soutěží. „Je jasné, že potřebuji pomoc, ale osobně na tomto projektu pracuji velmi tvrdě,“ řekl Galli magazínu Autosport.

„Ideální by bylo, kdyby do projektu vstoupilo Subaru a podpořilo mě. Byl bych rád, kdyby se spolupráce vydařila, protože bych rád jel zbývajících pět podniků mistrovství světa, které se uskuteční v Evropě,“ dodal Ital.

Podle prvních zpráv však Galli s podporou Subaru počítat nemůže. Ředitel japonského týmu Paul Howarth totiž řekl, že má jiné problémy, než se starat o dalšího jezdce Subaru. „Galli s naší pomocí počítat nemůže,“ dodal na závěr Howarth.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.06.2006 11:46
Cito
Jj, taky ho mám rád, jak jezdí. Je to super a umí...
09.06.2006 10:44
Runy
Videl jsem Gigiho letos ve Śvédsku s Lancerem a bylo to boží! I na Korsice a Sardinii s 307 to nemělo chybu.Moc mu držím palce ať se mu podaří sehnat kvalitní WRC a moře peněz! Go GIGI Go!
toplist