www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Acropolis Rally of Greece (PCWRC)

Toni Gardemeister si Xsaru WRC pochvaloval

9. června 2006 • 09:50

Finský pilot Toni Gardemeister se po dlouhé pauze vrátil zpět do seriálu mistrovství světa a na Rally Acropolis skončil s vozem Citroën Xsara WRC od týmu Astra Racing na vynikajícím čtvrtém místě.

Přitom ještě lépe dopadl na Rallye Monte Carlo, kde dojel s Peugeotem 307 WRC od stejné stáje na třetím místě. Další soutěží pro Fina bude Německá rally také s vozem Xsara WRC.

„Acropolis rally byla velmi drsná a zkoušky obtížné. Měli jsme plno defektů, ale to není nic neobvyklého. V Řecku je to naprosto běžná věc,“ řekl na úvod Fin.

Přestože Toni dosáhl velmi dobrého výsledku, chtěl bojovat o stupně vítězů. „Doufal jsem, že to bude ještě o něco lepší, ale nakonec jsem rád, že jsem skončil čtvrtý. Auto fungovalo bezchybně, neměl jsem žádný vážnější problém. Xsara WRC je odolný vůz,“ pokračoval Garemeister.

Přestože Toni Gardemeister jel v letošním roce pouze dvě soutěže seriálu mistrovství světa, patří mu vynikající sedmá pozice. Kromě toho čeká Fina také start v Německu.

„Měl bych jet s Citroënem Xsarou WRC také v Německu, ale pak už o dalších startech nic nevím,“ dodal na závěr trochu smutně Gardemeister.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist