www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. června 2024, Svátek má Jarmil, zítra Tamara

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Vodafone Rally de Portugal (SWRC)

H. Solberg, Nobre a Abbring v Portugalsku nepojedou

28. března 2012 • 18:30

Nakonec o tři jména bude chudší startovní pole zítra startující Vodafone Rally de Portugal. Kromě již skoro tradičního absentéra Henninga Solberga nepojedou ani Kevin Abbring a Paulo Nobre.

Kevin Abbring - Frédéric Miclotte (Škoda Fabia S2000) - Vodafone Rally de Portugal 2012

U Henninga Solberga stojí za neúčastí stejné důvody, jako na předchozí Rally Guanajuato México - chybějící sponzorské krytí ze strany amerického výrobce energetických nápojů Go Fast.

Absence zbývajících dvou pilotů je mnohem prozaičtější. Jak Paulo Nobre, tak i nemocí sužovaný Kevin Abbring poslali svá náčiní na shakedownu přes střechu a poškození byly natolik veliké, že nebudou moci zítra do závodu odstartovat.

Paulo Nobre - Edu Paula (Mini John Cooper Works WRC) - Vodafone Rally de Portugal 2012Paulo Nobre - Edu Paula (Mini John Cooper Works WRC) - Vodafone Rally de Portugal 2012

Ochuzena je také účast v premiérovém závodě letošního ročníku WRC Academy. Mark Donnelly zrušil svou letošní účast, na startu se pak neobjeví ani Yeray Lemes a Ashley Haigh-Smith, s vozy S2000 chybí i Marius Aasen a Karl Kruuda. Doprovodné seriály tak mají na startu pět (SWRC) respektive 10 (WRC Academy) posádek.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.03.2012 00:31
Pluto - moderátor
Podobně jako Henning, tak také Matthew prodlužuje svou absenci v barvách Go Fast, rekonvalescence potrvá minimálně do Acropolis Rally.
28.03.2012 19:52
ajaj
Kevin se aspoň doléčí...
toplist