www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Vodafone Rally de Portugal (SWRC)

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od André Lavadinha

foto

25. dubna 2012 • 08:00

Již jen hodiny zbývají do startu dalšího dílu mistrovství světa, Rally Argentina. My se dnes vrátíme k předchozí Vodafone Rally de Portugal prostřednictvím více než stovky snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Citroen stáhnul rozhodnutí o odvolání

foto

4. dubna 2012 • 10:55

Po vyloučení Mikko Hirvonena z prvního místa letošní Portugalské rally vydal tovární tým Citroen Racing prohlášení, že se odvolá proti tomuto rozhodnutí sportovních komisařů soutěže. Vzhledem k tomu, že další analýza situace nepřinesla změny z technického pohledu, tým se po konzultaci s odborníky rozhodl podat odvolání u mezinárodního odvolacího soudu FIA.

žádný příspěvek celý článek »

Ford Fiesta RS WRC – nejbezpečnější Fiesta historie

foto

4. dubna 2012 • 08:00

Při nedávno skončené Portugalské rally, jež vejde do historie neuvěřitelně náročnými až nebezpečnými podmínkami, došlo k mnoha nehodám, které se nevyhnuly ani jezdcům továrního týmu Ford. Jejich vůz Ford Fiesta RS WRC je však vždy bezpečně uchránil před jakýmkoli zraněním.

žádný příspěvek celý článek »

Solberg vybojoval pro Ford v Portugalsku třetí místo

foto

3. dubna 2012 • 10:00

Ve výsledcích Portugalské rally došlo po závěrečné technické kontrole k zásadnímu vývoji. Techničtí komisaři totiž zjistili, že vůz Mikko Hirvonena neodpovídá homologaci ve dvou bodech (setrvačník, turbo) – a posádka Hirvonen – Lehtinen tak byla ze soutěže vyloučena. Tím se mění i celkové výsledky, na první místo se posunul Ostberg, na druhé Novikov a na třetí P. Solberg, všichni na voze Ford Fiesta RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Mikko Hirvonen byl v Portugalsku nejrychlejší, ale nevyhrál

foto

3. dubna 2012 • 07:00

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen oslavili v Portugalsku jejich první vítězství na voze Citroën DS3 WRC. Skvělým výkonem si finský pilot připsal 15. prvenství v mistrovství světa a ujal se vedení v celkovém pořadí šampionátu před Sébastienem Loebem. Citroën Total World Rally Team tak navíc udržel mírný náskok na čele klasifikace Poháru konstruktérů. Pak však přišla studená sprcha v podobě vyloučení.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od Josefa Petrů

foto

2. dubna 2012 • 20:30

Letošní Vodafone Rally de Portugal byla hodně zvláštním závodem a závěrečné vyloučení Mikko Hirvonena je jen pověstnou třešínkou na dortu. Jak vypadaly poslední kilometry tohoto bláznivého závodu si můžete prohlédnout na snímcích, jejichž autorem je Josef Petrů.

žádný příspěvek celý článek »

Citroen podal odvolání proti vyloučení Hirvonena

foto

2. dubna 2012 • 12:55

Po závěrečné technické přejímce letošní Rally de Portugal vydali sportovní komisaři na základě hlášení technického delegáta FIA zprávu, v níž byly uvedeny rozdíly mezi homologačním listem a dvěma díly použitými na Citroenu DS3 WRC se startovním číslem 2.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop dosáhnul v Portugalsku na svělé páté místo

foto

2. dubna 2012 • 12:00

Když se na podzim loňského roku šéf továrního týmu Ford Malcolm Wilson účastnil tiskové konference, na které Czech Ford National Team odkrýval své plány s Fiestou WRC, snažil se spíše krotit případná nekritická očekávání. Jeho odhad termínu, kdy budou moci fanoušci i odborníci očekávat výsledky, které prokáží Prokopovy jezdecké kvality, byl Portugalská nebo spíše Řecká rally.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězem Portugalské rally Mads Ostberg, Hirvonen vyloučen !

foto

1. dubna 2012 • 23:00

První vítězství v barvách Citroenu si na své konto nakonec nepřipsal Mikko Hirvonen. Finský pilot nedokázal vyhrát jedinou rychlostní zkoušku a totéž se nepovedlo žádnému dalšímu jezdci na Citroenu DS3 WRC, přesto byl ze všech pilotů nejrychlejší. Po závěrečné technické prohlídce byl však vyloučen. Vítězství tak spadlo do klína Madsi Ostbergovi, druhou příčku přes dramatický závěr získává Jevgenij Novikov.

příspěvků: 5 celý článek »

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od Josefa Petrů

foto

1. dubna 2012 • 03:00

Dosavadní průběh Vodafone Rally de Portugal je hodně zvláštní, místo očekávaného jarního počasí sužují rychlostní zkoušky deště střídající se s lehce přijatelnějším počasím. Za těchto podmínek se podél tratě pohybuje i Josef Petrů a vy si dnes můžete prohlédnout snímky, které se mu doposud podařilo nasbírat.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Hrůzou v Portugalsku před závěrečným dnem na skvělé pozici

foto

31. března 2012 • 23:45

Již dlouhá léta nevyrážela česká posádka v závodě Mistrovství světa v rally do třetí etapy z 5.místa absolutního pořadí. Až tuto sobotu Martin Prokop a Zdeněk Hrůza v nevyzpytatelné Vodafone Rally Portugal.

příspěvků: 3 celý článek »

„Druhá etapa byla opravdové peklo,“ říká Prokop o dni, který jej katapultoval z 18. na 5. pozici

foto

31. března 2012 • 15:30

Do páteční etapy Portugalské rally vstupovala česká posádka Fordu Fiesta WRC až z 18. pozice, na kterou je srazila banální porucha zásadně snižující výkon motoru ve čtvrtečních rychlostních zkouškách. Bodovaná místa byla velmi, velmi vzdálená.

žádný příspěvek celý článek »

Prokopa s Hrůzou srazily v Portugalsku technické problémy do druhé desítky

foto

30. března 2012 • 15:00

Poněkud netradičně začala Portugalská rally, další podnik MS v rally. Nejprve přesun do vzdáleného Lisabonu, kde před skvělou diváckou kulisou proběhla superspeciální rychlostní zkouška. Následně opět dvousetkilometrový přesun, aby soutěžní vozy po setmění absolvovaly 3 těžké, šotolinové rychlostní testy. Česká posádka Martin Prokop – Zdeněk Hrůza se na trať vydala po čtvrteční kvalifikaci jako osmá v pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop se ve čtvrtek večer vrhne do portugalské tmy a prachu

foto

29. března 2012 • 13:40

46 dnů již trvá závodní abstinence posádky Czech Ford National Teamu Martin Prokop - Zdeněk Hrůza. Kolotoč WRC se mezitím zastavil v Mexiku, tento start však český tým z logistických důvodů musel vynechat. Dvě devátá místa z Monte Carla a Švédska tak v tuto chvíli stačí pouze na průběžné 15. místo světového šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rally de Portugal od Josefa Petrů

foto

28. března 2012 • 23:15

Netradičně již dnes začal shakedownem a kvalifikační zkouškou letošní ročník Vodafone Rally de Portugal. Na zaprášeném úseku se za slunečného počasí zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Josef Petrů a vy si dnes můžete prohlédnout snímky, které se mu tam podařilo zachytit.

žádný příspěvek celý článek »

toplist