www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Vodafone Rally de Portugal (SWRC)

Vítězem Portugalské rally Mads Ostberg, Hirvonen vyloučen !

1. dubna 2012 • 23:00

Již dnes v 16:00 SELČ odstartuje čtvrtý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Vodafone Rally de Portugal. Jak se bude dařit posádkám na prvním evropském šotolinovém závodě? Vyjde taktika se startovním pořadím Fordu nebo Citroënu? To vše můžete sledovat společně se serverem AutoSport.CZ.

ONLINE výsledky * Rally Radio * Informace k Vodafone Rali de Portugal

Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen, Citroen DS3 WRC - Rally de Portugal 2012

FLASH

fia.com - výsledky Portugalské rally

Mikko Hirvonen byl vyloučen kvůli spojce jeho vozu, která neodpovídala homologaci. Další informace přineseme později.

- - - - - 4. etapa - - - - -

RZ 22 Sambro 2 - Powerstage, 5.08 km

Na závěrečné bonusové PowerStage kartami notně zamíchalo počasí. První posádky čekala relativně suchá trať, ketrou následně silný déšť proměnil v rozbahněnou klouzačku. Této situace nejlépe využil Dani Sordo a tři bonusové body pro něj mohou být jakousi satisfakcí za nepovedený celkový výsledek, na kterém ovšem španělský pilot neměl podíl. Šest nejrychlejších časů hovoří samo za sebe. Druhý Jari-Matti Latvala mohl uvažovat podobně, ovšem s tou výjimkou, že se o kvalitní výsledek připravil vlastní chybou. Poslední bonusový bod získal mladíček Ott Tanak, který před sebe v rámci týmové režie v závěru pustil právě Latvalu.

Jari Ketomaa zakončil nevydařeno rally dvěma čtvrtými časy, pátý byl na poslední zkoušce Petter Solberg. Ke skvělému výkonu se pak v závěru vyhecoval Násir Al-Attíja, šesté místo na PowerStage znamenalo návrat před Martina Prokopa v celkových výsledcích.

První vítězství v barvách Citroenu si na své konto nakonec nepřipsal Mikko Hirvonen. Finský pilot nedokázal vyhrát jedinou rychlostní zkoušku a totéž se nepovedlo žádnému dalšímu jezdci na Citroenu DS3 WRC, přesto byl ze všech pilotů nejrychlejší. Po závěrečné technické prohlídce byl však vyloučen. Zatím se různí upřesnění, která část jeho Citroënu DS3 WRC nevyhovovala. Jedna hovoří o spojce, druhá o turbodmychadlu a setrvačníku.

Vítězství tak spadlo do klína Madsi Ostbergovi, druhou příčku přes dramatický závěr získává Jevgenij Novikov, který se tak stal historicky prvním ruským pilotem na stupních vítězů soutěže mistrovství světa FIA rally.

Čtvrté místo bylo v rámci možností maximem pro Pettera Solberga. Nor po svém pátečním výpadku zajel šest nejlepších časů, dohromady tedy osm, a mohl jen hořce litovat své jezdecké chyby. Pátou příčku po zásluze vybojoval Násir Al-Attíja, s šestým místem může být nakonec určitě spokojen i Martin Prokop. Sedmička znamená stejně jako v případě Prokopa dosavadní životní výsledek pro Denise Kuiperse, vynikající osmé místo Sebastiena Ogiera na voze kategorie S2000 s přihlédnutím k podmínkám, jaké v Portugalsku panovaly, nepotřebuje komentáře.

První desítku uzavřeli Thierry Neuville a před Pietera Van Merksteijna se nakonec dostal na závěrečném testu Fin Ketomaa. Do klasifikace MS týmů bodovali 13. Oliveira, 14. Latvala a 15. Tänak. Latvala v Portugalsku vyhrál čtyři rychlostní zkoušky, spolu se Solbergem tedy 12, a šéf týmu Malcolm Wilson tak musel v cíli rally spolknout další hořkou pilulku.

V klasifikaci SWRC dorazily do cíle pouhé tři vozy. Za vítězným Paddonem dorazil do cíle se ztrátou pěti minut Polák Oleksowicz, domácí Meireles zaostal o další necelé čtyři minuty.

RZ 21 Santana da Serra 2, 31.04 km

O co klidnější byl předchozí test, o to dramatičtější byl druhý průjezd nejdelší zkouškou celé rally. Dílčí porvenství si na své konto připsal Latvala před Solbergem a Neuvillem, ale mladý Belgičan dostal hned dva defekty a k dispozici měl pouze jedno rezervní kolo. Čtvrtý čas zajel Jari Ketomaa a a do první desítky po dlouhé době nahlédnul díky pátému místu také Martin Prokop.

Na čele zůstal nikým neohrožován Hirvonen před Ostbergem a Novikovem, který dotáhnul svůj stávkující stroj do cíle testu s dvouminutovou ztrátou a udržel se tak o 36.9 vteřiny před Solbergem. Na čtvrté místo se posunul Prokop, protože Al-Attíju přibrzdil defekt levého předního kola a Neuville přes výše uvedené potíže postoupil na devátou příčku před Van Merksteijna. Smůlu měly na této zkoušce Countrymany WRC. Dani Sordo tentokrát měnil kolo přímo na trati testu, Araújo se vydal na výlet mimo trať a nejhůře dopadnul Sandell, který poslal své Mini přes střechu a urazil dvě kola.

RZ 20 Silves 2, 21.42 km

V rychlých časech pokračoval Petter Solberg i odpoledne, když navázal na nejrychlejší čas z předchozího testu. Druhý byl Jari-Matti Latvala před Thierrym Neuvillem. Kromě měnícího se počasí přinesl tento test dramatický moment pouze pro Jevgenije Novikova, kterému krátce před cílem prakticky přestalo fungovat ovládání plynu a pedál ležel na podlaze. Provizorní oprava za cílem testu naštěstí umožnila frustrovanému Novikovovi s Giraudetem odjet a v první desítce se tak kromě vzájemných odstupů nic nezměnilo.

RZ 19 Sambro 1, 5.08 km

První průjezd nejkratším testem dne pojala řada posádek jako přípravu na závěrečnou PowerStage. O desetinu nejrychlejší byl Solberg před Sordem, pomyslný bronz zde vybojoval Latvala před Hirvonenem. 21.3 vteřiny ztratil Mads Ostberg, jehož Ford Fiesta RS WRC fungoval jen v přejezdovém režimu a navíc na pouhé tři válce. Z pohledu celkových výsledků nedošlo v první desítce k žádné změně, náskok vedoucího Mikka Hirvonena na druhého Madse Ostberga však už narostl na 1:40.1 min.

RZ 18 Santana da Serra 1, 31.04 km

První průjezd nejdelším testem opět opanovalo duo Latvala - Solberg, třetího do party jim tentokrát dělal Thierry Neuville. Martin Prokop se nadále trápil na tvrdých pneumatikácha nedostal se do první desítky. Ještě hůře dopadl dosud vedoucí jezdec SWRC Jazíd Al-Radží, který poškodil zavěšení a musel odstoupit. Estonce Tänaka pak stály potíže s prasklou spojovačkou tři minuty. V první desítce absolutní klasifikace se nic neměnilo, na jedenácté místo se posunul Dani Sordo.

RZ 17 Silves 1, 21.42 km

První zkouška závěrečné etapy nejlépe 'sedla' Jari-Matti Latvalovi, který svému týmovému kolegovi Petteru Solbergovi na druhém místě uštědřil porážku o 19.6 vteřiny. Třetí čas zajel přes menší potíže s ruční brzdou Dani Sordo před Ottem Tänakem a Thierrym Neuvillem. Na čele se nikým neohrožen držel stále Mikko Hirvonen před Madsem Ostbergem a Jevgenijem Novikovem, na čtvrtou příčku se podle očekávání vrátil před Násira Al-Attíju Petter Solberg.

Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen, Citroen DS3 WRC - Rally de Portugal 2012

- - - - - 3. etapa - - - - -

RZ 16 Loulé 2, 22.57 km

Poslední sobotní test dokázal ovládnout opět Dani Sordo, druhým časem se dostal opět do relativního klidu Jari-Matti Latvala. Dnešní solidní výkony pak završil třetím časem Thierry Neuville. Problémy se v závěru dne nevyhnuly ani Solbergovi. Norského pilota přbrzdil nefunkční posilovač řízení a Petter skončil na RZ 16 až na 14. místě. Navíc stejně jako v první sekci Novikov, také on dotáhnul ochranu podvozku své Fiesty RS WRC jako svatební závoj po zemi a stejný osud potkal také Ford Madse Ostberga.

Na konci třetího dne Portugalské rally má na prvním místě solidní náskok Mikko Hirvonen, kterého dělí od druhého Madse Ostberga 1:11.9 sekundy. Třetí Jevgenij Novikov ztrácí dalších 29.3 vteřiny. Problémy Pettera Solberga v závěru dne přinesly návrat na čtvrtou pozici Násiru Al-Attíjovi, za pátým pilotem továrního Fordu přenocuje na šesté pozici Martin Prokop.

V klasifikaci SWRC jasně vede Jazíd Al Radží, který nemusel využít systému Superally a potřebuje jen v klidu dojet do cíle soutěže. Třetí Hayden Paddon dnes stáhnul na druhého Macieje Oleksowicze téměř pět minut, čtvrtému Portugalci Meirelesovi jde pak především o body do domácího šampionátu.

RZ 15 Vascao 2, 25.26 km

Petter Solberg pokračoval ve stíhací jízdě i na RZ 15, kde byl o 4.5 vteřiny rychlejší Daniho Sorda. Španělův výkon však byl přesto heroický, neboť jeho auto bylo kvůli chybějícímu oknu plné zvířeného prachu. Třetím časem si spravil náladu Estonec Tänak, další výborný čas si se Škodou Fabia S2000 připsal na své konto Sebastien Ogier. Po Sandellovi opustil dnešní etapu další Mini Countryman WRC, když domácí Armindo Araújo urazil kolo.

Za vedoucí trio Hirvonen, Ostberg, Novikov poskočil Solberg, což znamenalo pro Nora dosažení maxima možného, pokud tedy někoho z dříve jmenovaných nepotkají potíže. O příčku si tak pohoršili pátý Al-Attíja a šestý Prokop, za sedmého Kuiperse se naopak posunul Ogier, když Van Merksteijn doplatil na totálně sjeté pneumatiky a klesnul na deváté místo.

RZ 14 Almodóvar 2, 26.22 km

Druhá sobotní sekce s sebou přinesla kompletně oschlé tratě, což většinu posádek evidentně zaskočilo, neboť vsadily na měkkou směs pneumatik. To však neplatilo pro Pettera Solberga, který test opanoval rozdílem 14.8 sekundy před druhým Thierrym Neuvillem, o další 1.4 vteřiny byl Mikko Hirvonen. Problémy naopak postihly Latvalu, kterého nízký tlak v palivovém systému připravil o dvanáct minut. Dani Sordo se pak po drobném zaváhání málem přiotrávil výfukovými plyny a nakonec musel situaci s poškozeným koncem výfuku řešit utržením zadního nárazníku, zatímco jeho spolujezdec Carlos Del Barrio vyrazil boční okno na své straně. Španělskou dvojici tato 'estráda' stála ve výsledku necelých šest minut.

První tři příčky absolutně zůstaly beze změn, ale na čtvrté místo se před Prokopa navzdory hodinám posunul Al-Attíja. Z devátého místa na šesté vystoupal Petter Solberg a na jím uvolněnou pozici si polepšil sedmým dílčím časem Sebastien Ogier, když z první desítky vypadnul Patrik Sandel, který své Mini WRC poslal mimo trať a musel skončit. Desáté místo tak udržel Jari Ketomaa, který však pokračoval bez zadních brzd.

RZ 13 Loulé 1, 22.57 km

Závěrečný test první sobotní sekce opět ovládnul trojlístek Solberg, Sordo a Latvala. Mikko Hirvonen zkoušku dokončil až za čtvrtým Thierrym Neuvillem, ale také Fiestu RS WRC Madse Ostberga zbrzdily potíže s motorem a tak se Fin bez potíží udržel na čele průběžné absolutní klasifikace Portugalské rally. Za druhým Ostbergem a třetím Novikovem držel čtvrtou příčku Sandell, Martin Prokop na konci sekce uhájil pátou pozici o pouhé dvě desetiny vteřiny před katarským olympionikem Al-Atííjou.

RZ 13 znamenala konec zápolení pro účastníky WRC Academy. Z vítězství se radoval Alistair Fischer, druhý Brendan Reeves zoastal o 40.3 vteřiny a třetí Pontus Tidemand ztratil na vítěze 1:55.7 minuty. Dva nejlepší a jeden druhý čas dnes zajel Frederik Ahlin, ale na lepší než šesté místo to už nestačilo.

RZ 12 Vascao 1, 25.26 km

Dvanáctý rychlostní test ovládl Petter Solberg před Danim Sordem a svým týmovým kolegou Latvalou. Oba jezdci na továrních Fiestách RS WRC tak jen mohli opět litovat svého včerejšího selhání. Přes problémy s naraženou ochranou podvozku zajel čtvrtý čas Ott Tänak, pátý byl Mikko Hirvonen v těsném závěsu s Madsem Ostbergem, který to tak s eventuálním útokem na finského pilota myslel evidentně vážně.

Na čele se udržel trojlístek Hirvonen, Ostberg, Novikov, když mladého Rusa začaly trápit potíže se zapalováním motoru. Čtvrté místo bez potíží hájil Patrik Sandell, zatímco šestý Násir Al-Attíja notně stahoval náskok pátého Martina Prokopa. Petter Solberg postoupil o dvě příčky vzhůru a připravoval se na atak první desítky.

RZ 11 Almodóvar 1, 26.22 km

Do mohem lepšího rána se z pohledu počasí v porovnání s páteční etapou probudilo startovní pole Portugalské rally. Úvodní zkoušku zahájil Dani Sordo tam, kde včera skončil, tedy nejlepším časem před druhým Jari-Matti Latvalou a Petterem Solbergem. Za čtvrtým Madsem Ostbergem dojel o desetinu vteřiny Mikko Hirvonen, který si tak pohlídal své průběžné vedení právě před mladým Norem, který poskočil na druhou pozici před Žeňu Novikova, jenž se rozhodl na suchu neriskovat. Na devátou pozici se posunul před Ogiera Jari Ketomaa. Nepříliš radostně začal sobotu Martin Prokop, jehož Ford trápil nedostatek výkonu.

Startovní pořadído 3. etapy
1.Thierry NeuvilleCitroën DS3 WRC
2.Ott TänakFord Fiesta WRC
3.Jari-Matti LatvalaFord Fiesta WRC
4.Dani SordoMini JCW WRC
5.Petter SolbergFord Fiesta WRC
6.Daniel OliveiraFord Fiesta WRC
7.Armindo AraújoMini JCW WRC
8.Jari KetomaaFord Fiesta WRC
9.Dennis KuipersFord Fiesta WRC
10.Pieter Van MerksteijnCitroën DS3 WRC
11.Nasser Al-AttiyahCitroën DS3 WRC
12.Martin ProkopFord Fiesta WRC
13.Patrik SandellMini JCW WRC
14.Mads ÖstbergFord Fiesta WRC
15.Jevgenij NovikovFord Fiesta WRC
16.Mikko HirvonenCitroën DS3 WRC

Kompletní startovní pořadí do třetí etapy

- - - - - 2. etapa - - - - -

RZ 8, 9, 10

Testy zrušeny z bezpečnostních důvodů.

RZ 7 S.Brás de Alportel 1, 16.18 km

Nejkratší zkouška dne se stala zároveň posledním testem celé etapy, když byl kvůli zablokované a prakticky nesjízdné trati zrušen nejen její závěr, ale nakonec také plánované zbývající tři dnešní testy. Z čistého hattricku se v katastrofálních podmínkách mohl radovat Dani Sordo, druhý čas zajel Jevgenij Novikov před Mikkem Hirvonenem a Madsem Ostbergem. Martin Prokop nenavázal na výsledky předchozích dvou zkoušek a tentokrát byl až šestý. Obětí jednoho z brodů se stal tentokrát mj. také Craig Breen.

Na čele tak přenocuje tentokrát Hirvonen, na druhou pozici se posunul před Ostberga Rus Novikov. Čtvrté místo udržel Patrik Sandell, Martin Prokop si opět polepšil a po dnešku je tak dokonce pátý před Násirem Al-Attíjou a Pieterem Van Merkstijnem. Do první desítky se probil také Sebastien Ogier (9. pozice). V cíli testu však bylo do večera regulérně klasifikováno pouhých dvanáct posádek, zbývající čekají na náhradní časy.

RZ 6 Alcarias 1, 25.15 km

První dvě příčky obsadili stejně jako na prvním pátečním testu Sordo a Prokop, jejich vzájemný odstup v mlze byl tentokrát o deset vteřin menší oproti předchozí zkoušce. Třetí dílčí čas zajel Araújo před Ostbergem, Hirvonenem a Novikovem, který navíc musel předjíždět Ketomuu, kterého zlobil motor. Sedmý Patrik Sandell ztratil téměř dvě minuty. Svoji dnešní šanci dokonale promarnil tovární tým Ford, když se z trati odporoučel jeho poslední zástupce, tedy Petter Solberg.

Do čela soutěže poskočil Mikko Hirvonen, na zbývající medailové posty se posunuli mladíci Ostberg a Novikov. Hodně si polepšil Sandell (ze 7. na 4. příčku) i Martin Prokop, který se prokousal směrem vzhůru hned o šest pozic na sedmé místo.

RZ 5 Tavira 1, 25.01 km

Úvodní ranní klouzání na blátě vyhrál navrátilec Dani Sordo, necelou minutu, respektive 57.2 sekundy, už zaostal druhý Martin Prokop a třetí Petter Solberg ztratil dalších 11.5 vteřiny. S minimálním odstupem na Nora pak do cíle zkoušky dorazili Jevgenij Novikov a Mads Ostberg, kterým sekundoval Armindo Araújo. Mikko Hirvonen zajel až sedmý čas. Mimo trať skončil dosavadní lídr Jari-Matti Latvala i Ott Tänak, Thierryho Neuvilla pravděpodobně zradila elektrika jeho Citroenu DS3 WRC.

Do čela soutěže tedy šel Solberg před Hirvonenem, na třetí místo si polepšil Ostberg těsně pronásledovaný Novikovem. Martin Prokop si polepšil o pět příček a poskočil na třináctou pozici.

Startovní pořadído 2. etapy
1.Dani SordoMini JCW WRC
2.Armindo AraújoMini JCW WRC
3.Martin ProkopFord Fiesta WRC
4.Daniel OliveiraFord Fiesta WRC
5.Pieter Van MerksteijnCitroën DS3 WRC
6.Nasser Al-AttiyahCitroën DS3 WRC
7.Patrik SandellMini JCW WRC
8.Dennis KuipersFord Fiesta WRC
9.Jari KetomaaFord Fiesta WRC
10.Jevgenij NovikovFord Fiesta WRC
11.Mads ÖstbergFord Fiesta WRC
12.Thierry NeuvilleCitroën DS3 WRC
13.Ott TänakFord Fiesta WRC
14.Mikko HirvonenCitroën DS3 WRC
15.Petter SolbergFord Fiesta WRC
16.Jari-Matti LatvalaFord Fiesta WRC

Kompletní startovní pořadí do druhé etapy

- - - - - 1. etapa - - - - -

Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila (Ford Fiesta RS WRC) - Vodafone Rally de Portugal 2012

RZ 4 Ourique, 11.10 km

Po první etapě portugalské soutěže se drží na čele duo Fordu Latvala-Solberg, kteří na obou prostředních zkouškách vytěžili ze startovní pozice. Naopak na poslední začalo v průběhu testu hustě pršet, takže Hirvonen mohl snížit svou ztrátu na soupeře na pouhých pět vteřin. Přesto zůstává po Loebově havárii oproti Fordům osamocen.

Prvenství na zkoušce si díky vhodnému startovnímu pořadí připisuje Ott Tänak a Neuvillovi se vzdaluje již na 18 vteřin. Po defektu na předchozí zkoušce se opět posouvá výš Ostberg, když překonává později startujícího NOvikova. Hned za ním končí Jari Ketomaa, který však není příliš spokojený se svým výkonem. Výtečné deváté místo drží lídr SWRC Hayden Paddon, který na posledním testu přeskočil i Dennise Kuiperse. Mezi vozy S2000 je před třetím Ogierem i Craig Breen, kterého od průjezdu brodem na RZ 2 trápily problémy s motorem. Problémy s elektrikou sužují i Martina Prokopa, po čtyřech testech se drží na 18. místě s více než čtyřminutovou ztrátou s náskokem pouhé vteřiny na nejrychlejšího 'WRC akademika' Fredrika Ahlina.

RZ 3 Santa Clara, 14.29 km

Sébastien Loeb - Daniel Elena (Citroën DS3 WRC) - Vodafone Rally de Portugal 2012

Na druhé rychlostní zkoušce byly krapet jiné podmínky. Trať byla suchá a Citroëny jedoucí vepředu čistily trať. Svatá Klára nepřinesla štěstí Sébastienu Loebovi, který na jednom s horizontů neuposlechl pokynů spolujezdce a místo doprava zabočil doleva. Záhy se přesvědčil, že takto zásadní chyba může vést k několika saltům jak na Matějské pouti. Kromě adrenalinového zážitku si Loeb z nehody odnesl ještě jeden poznatek - vůz zničil tak dokonale, že nebude moci nastoupit v rámci superally.

Na čele se nic zásadnějšího neděje, opět jsou nejrychlejší oba Fordy následované Hirvonenem, mezi mladíky je opět rychlejší Tänak před Neuvillem. Největší ztrátu tak zaznamenává Mads Ostberg, kterého zbrzdil defekt.

RZ 2 Gomes Aires, 10.19 km

Před startem první pořádné rychlostní zkoušky začalo pršet, což hrálo do not továrním jezdcům Fordu, kterým vyšla taktika se startem na konci prioritní skupiny. Nejrychlejší byl Petter Solberg před kolegou Latvalou, oba soupeři z Citroënu ztratili šest respektive devět vteřin.

Náročné podmínky však výrazně zamíchaly svýsledky. Dani Sordovi přestalo fungovat krátce po startu osvětlení, na zkoušce ztratil více než dvě minuty a po zkoušce se rozhodl odstoupit. Příliš se nedařilo ani dalšímu Mini, domácí Armindo Araújo totiž svou snahu přehnal a v příkopě ztratil více než pět minut. Technické problémy sužují hned od začátku Martina Prokopa, na vině je s největší pravděpodobností elektronika.

SSS 1 Lisboa, 3.27 km

Petter Solberg - Chris Patterson (Ford Fiesta RS WRC) - Vodafone Rally de Portugal 2012

Krátkou superspeciální zkoušku v ulicích Lisabonu vyhrál Petter Solberg. Norský pilot, který tentokráte startuje s čerstvě oholenou bradkou, byl na asfaltovém testu o jedinou desetinu rychlejší než Sébastien Loeb, třetí příčku obsadil o dalších šest desetin pomalejší Mikko Hirvonen, který zajel stejný čas jako Jari-Matti Latvala.

Přestože byly všechny Fordy na pohled jednoznačně nižší, všichni čtyři tovární jezdci zajeli téměř shodný čas, rozhodovaly jen desetinky. Dani Sordo hned v první zatáčce poupravil geometrii svého Mini, když lehce trefil pravým zadním kolem bariéru vytýčující trať. Jednoznačně nejagresivnější a nejrozevlátější výkon předvedl Yazeed Al Rajhi a je s podivem, že během své jízdy shodil jen jednou pneumatiky a jednou trefil plastovou bariéru.

Přímý televizní přenos (přenos je od 16:30)

Jiná adresa na přímý televizní přenos

Vodafone Rally de Portugal 2012

Startovní pořadído 1. etapy
1.Mikko HirvonenCitroën DS3 WRC
2.Sébastien LoebCitroën DS3 WRC
3.Ott TänakFord Fiesta WRC
4.Dani SordoMini JCW WRC
5.Jari KetomaaFord Fiesta WRC
6.Thierry NeuvilleCitroën DS3 WRC
7.Armindo AraujoMini JCW WRC
8.Martin ProkopFord Fiesta WRC
9.Nasser Al-AttiyahCitroën DS3 WRC
10.Daniel OliveiraFord Fiesta WRC
11.Pieter Van MerksteijnCitroën DS3 WRC
12.Dennis KuipersFord Fiesta WRC
13.Patrik SandellMini JCW WRC
14.Mads ÖstbergFord Fiesta WRC
15.Jevgenij NovikovFord Fiesta WRC
16.Petter SolbergFord Fiesta WRC
17.Jari-Matti LatvalaFord Fiesta WRC

Kompletní startovní pořadí SSS 1

Kompletní startovní pořadí do první etapy

-jav- , -plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.04.2012 14:20
Pluto - moderátor
Rozhodnutí sportovních komisařů u Hirvonena po vyjádření výrobce turbodmychadla - odkaz na forum.autosport.cz
31.03.2012 02:23
Pluto - moderátor
Při pohledu na startovku do třetí etapy je stejně zajímavé, že zatímco v pátek polovina špičky odpadla a v poli skoro nikdo nezbyl, v sobotu už se zase všichni poperou o první desítku...
29.03.2012 16:53
Pluto - moderátor
Komu nejde původní odkaz na superspeciálku, zkuste tento: odkaz na tvfree4.me
29.03.2012 15:59
Pluto - moderátor
Umělci to posunuli o půl hodiny, takže se startuje až v 16:00 našeho.
29.03.2012 12:11
mikal
Startuje se až 15:30 našeho času v Portugalsku je o hodinu min.
toplist