www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Bonver Valašská Rally (MMČR)

Egon s Monikou i přes problémy spokojeni...

29. března 2012 • 19:00

Egon Smékal si odbyl letošní premiéru s Monikou Hýbnerovou a zelenobílým Citroënem DS3 R3T na Bonver Valašské Rally, druhém dílu Mediasport mezinárodního místrovství České republiky v automobilových soutěžích. A začátek sezónu to nebyl vůbec špatný.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Bonver Valašská Rally 2012Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Bonver Valašská Rally 2012

„Téměř domácí soutěž Valašskou Rallye jsme načali 3. časem ve skupině 2WD a třídě 5, kterou se nám i přes technické problémy podařilo udržet až do cíle soutěže.

Na sobotu jsem samozřejmě naplánoval útok na druhou příčku v kategorii 2WD. To se nám dařilo až do poloviny druhé sobotní rz, kde se nám na konci sjezdu do Oder propadl brzdový pedál a zbytek rz jsme dojeli jen za použití ruční brzdy a tak naše raní taktika se změnila v defenzivní, jak co nejmíň prodělat a uhájit třetí pozici. Po provizorní opravě jsme mohli pokračovat dále v soutěži a po výměně brzdových hadic ve velkém servisu jsme mohli závodit opět naplno.

První Bystřičku jsme tak odjeli na ostro, jenže problémy na sebe nenechali zrovna dlouho čekat a po dalším úniku tlaku z pneu tentokrát na zadním kole jsme museli na druhé Bystřičce zvolnit a po rz opět vyměnit rezervu, aby jsme si na závěrečné rz Juřinka mohli pojistit konečné třetí místo ve skupině 2WD, třídě 5 a Citroen Trophy,“ popsal průběh soutěže Egon Smékal.

www.egonsmekal.cz
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist