www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Thermica Rally Lužické Hory (MČR-S)

Seznam přihlášených Thermica rally Lužické hory se začíná plnit

5. dubna 2012 • 17:00

Přestože do uzávěrky přihlášek 15. ročníku Thermica rally Lužické hory zbývá ještě dost času, na sekretariátu soutěže již registrují více jak třicet přihlášených dvojic z několika zemí. A jsou mezi nimi i zajímavá jména – loňská vítězná dvojice Kahle – Doërr s vozem Škoda Octavia WRC, Antonín Tlusťák s vozem Mitsubishi WRC, předloňský vítěz Jan Sýkora nebo dvojnásobný celkový vítěz Lužického poháru Jiří Tošovský, který tuto soutěž považuje za svoji „domácí“.

Josef Zimmermann - Kamil Zalabák (Citroën C2 R2 Max) - Thermica Rally Lužické Hory 2011

Rozhodnuto je také o předjezdcích, kde by se měli představit bratři Pelechovi, dále posádka jednoho z partnerů soutěže Energo Kubát, která pojede se závodním vozem Škoda Pick Up s „rodokmenem“ posádky Zimmermann - Zalabák a s jednou nulou vyrazí jako poslední před soutěžními posádkami zkušený Vladimír Malina ze Škoda Rally Clubu.

Na pravidelných informativních schůzích organizačního výboru se stále řeší otázka bezpečnosti, například výrazně posílené a zdvojené spojení na úsecích rychlostních zkoušek, zejména pak na RZ Bílý Kostel, která bude jak pro posádky, tak i pro pořadatele nesmírně náročná.

Novinkou doprovodného programu bude přítomnost vrtulníku, který bude vozit zájemce nad rychlostními zkouškami. Předběžná stanoviště jsou: u servisního areálu v Hrádku nad Nisou, v Kunraticích na fotbalovém stadionu a na louce před Agro podnikem, na fotbalovém stadionu ve Václavicích a Krásném Lese. Dalším zpestřením doprovodného programu bude tradiční vystoupení mažoretek a přítomnost finalistek soutěže Miss Liberec na startu rally.

Podle slov vedoucího trati Kamila Krečmana není žádný úsek rychlostní zkoušky shodný s loňským. Dva úseky jsou z velké části nové, další se jede v protisměru a na čtvrtém úseku jsou drobné změny. Jan Krečman ml. dodává, že je připraven ke schválení důležitý dokument každé soutěže – bezpečnostní plán. Velká pozornost pořadatelů bude věnována seznamovacím jízdám. Vedle kontroly počtů průjezdů bude měřena ve spolupráci s Policií ČR a městskou policií rychlost ve vybraných místech. Důsledně bude také kontrolována jízda po rychlostních zkouškách v nočních hodinách, zejména v noci před samotnou soutěží. Za porušení hrozí posádkám přísný postih dle řádů. Ředitelství Thermica rally Lužické hory zároveň doufá, že posádky budou respektovat znění řádů a zvláštních, případně prováděcích ustanovení soutěže.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist