www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Rally Vrchovina (MČR-S)

Na start Rally Vrchovina 2012 se postaví všichni favorité

6. dubna 2012 • 21:00

Celkem 95 posádek uvidíme na startu úvodního mistrovského sprintu sezóny, Rally Vrchovina. Zajímavý závod si nenechal ujít nikdo z kandidátů nejvyšších příček, mezi absentéry ze seznamu přihlášených je nejnižším startovním číslem jedenadvacítka. Soutěž odstartuje v sobotu v 9.30 dopoledne, informace o soutěži denně přibývají na stránkách www.rallyvrchovina.cz.

Jaromír Tomaštík - Jaroslav Vrečka, Subaru Impreza WRC

Mitsubishi Lancer WRC, Citroën C4 WRC, Subaru Impreza WRC, Škoda Fabia Super 2000, Mitsubishi Lancer Evo 9 či Renault Clio R3 Maxi – to není seznam vozů pro přehlídku moderní techniky automobilových soutěží, takhle zní pouhý výňatek ze startovní listiny letošní Rally Vrchovina. Hned s číslem 1 uvidíme na sobotní soutěži posádku Antonín Tlusťák – Jan Škaloud, loňské i předloňské medailisty konečného pořadí mistrovství Evropy, za nimi s dvojkou na dveřích odstartují ze slavonického náměstí Míru další z favoritů, Roman Odložilík a Martin Tureček. Číslo 3 poveze loňský vítěz Švédské rally v kategorii produkčních vozů Martin Semerád, navigovaný Bohuslavem Ceplechou, čtyřku a šestku budou mít na svých lancerech další talentovaní mladíci Miroslav Jakeš a Martin Bujáček. Mezi těmito dravci určitě nebude k přehlédnutí vyzrálý výkon zkušeného Josefa Petáka, za touto sestavou tzv. prioritních jezdců přijdou na řadu černí koně soutěže Jan Sýkora, Tomáš Kostka a Jan Dohnal, kteří vesměs disponují špičkovou technikou. Na hranici první desítky startovní listiny odstartují zkušení matadoři s dalšími vozy kategorie WRC, Jaromír Tomaštík a Karel Trněný.

Nesporně se bude nač dívat také mezi vozy s jednou poháněnou nápravou, kde by Josefu Petákovi měli nejvíce konkurovat Josef Zimmermann (Renault Clio R3) a Robert Kořístka (Suzuki Ignis Super 1600´). Nejlépe obsazenou kategorií ´dvoukolek´ je třída 8. V této třídě jede hned deset vozů, které jsou navíc natolik vyrovnané, že startují bezprostředně po sobě. Mezi nimi figuruje i první z dam ve startovní listině - Eva Vykydalová. Celkem uvidíme v sobotu na trati čtyři ženy za volanty, a to včetně zpěvačky Olgy Lounové. Zajímavé je i obsazení Poháru ČR, kde se na startu sešlo celkem 26 posádek v čele s třemi vozy Mitsubishi Lancer. Zajímavé bude jejich srovnání s dravým Tomášem Macháčkem a jeho stotřicítkou, či dalšími rychlými škodovkami Kašpara a Jirsy. Mezi ´poháristy´ je očekávána největší bitva ve třídě SA1, které se zúčastní deset velmi vyrovnaných´čtrnáctistovek´. Celkem absentuje oproti původnímu seznamu přihlášených celkem 11 pilotů (Tenkl, Tichý, Tomek, Galia, Srb, Kulajta, Holík, Svoboda, Šimurda, Halfar a Herold). Soutěž odstartuje v 9.30, posádky čeká sedm rychlostních zkoušek o celkové délce sedmdesáti kilometrů. Cíl Rally Vrchovina 2012 je na slavonickém náměstí Míru předpokládán ve čtyři hodiny odpoledne.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist