www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Rally Vrchovina (MČR-S)

Tomáš Kostka opanoval Rally Vrchovina

7. dubna 2012 • 15:30

Již jen několik minut zbývá do začátku prvního podniku letošního rallysprintového šampionátu, Rally Vrchovina. Ze startovní rampy v malebném městečku Slavonice odstartuje počínaje 9:30 všech 95 posádek, které prošly včerejší technickou přejímkou. Sledujte výsledky celé soutěže společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - - Další informace k Rally Vrchovina - - Diskuze k Rally Vrchovina

Tomáš Kostka - Miroslav Houšť sen., Citroen C4 WRC - Rally Vrchovina 2012

RZ 7 - Klenová (14.22 km)

Tomáš Kostka suverénně opanoval letošní úvodní sprint. Pouze v úvodních testech Rally Vrchovina mu stačil Roman Odložilík, po hodinách na RZ 6 však musel bojovat až na poslední rychlostní zkoušce o stupně vítězů. Vražedný souboj nakonec vyhrál Jan Sýkora, který vybojoval druhé místo o pouhou jednu desetinu před Romanem Odložilíkem. Mocný finiš předvedl Martin Semerád, vítězství na poslední rychlostní zkoušce mu dopomohlo ke čtvrté příčce pouhé 1,1 vteřiny za Odložilíkem. Nejsmutněji z tohoto souboje dopadl Miroslav Jakeš, který poslal své Mitsubishi přes střechu.

Páté místo nakonec vybojoval Antonín Tlusťák, který na poslední rychlostní zkoušce alespoň přeskočil Martina Bujáčka, který v závěrečných testech trochu zvolnil z nasazeného tempa.

RZ 6 - Radíkov (8.28 km)

Tomáš Kostka i nadále suverénně kraluje Rally Vrchovina. Naopak se i díky dešťové přeháňce dramatizuje boj o stříbrnou pozici. Roman Odložilík dělal hodiny, ztratil přes půl minuty a propadl se těsně pod stupně vítězů. Miroslav Jakeš se tak posouvá na druhou příčku, dvě vteřiny na něj ztrácí Jan Sýkora, další tři vteřiny pak Roman Odložilík. Pátý Martin Semerád ztrácí dalších šest vteřin, dvě vteřinky za ním je Martin Bujáček, další čtyři pak Antonin Tlusťák.

Díky výhodným povětrnostním podmínkám dokázal zajet vynikající druhý čas absolutně Lumír Firla, což jej katapultovalo zpět do první desítky.

RZ 5 - Stálkov (5.69 km)

I pátá rychlostní zkouška se stává kořistí Tomáše Kostky a zdá se, že je rozhodnuto. Roman Odložilík se smířil s druhým místem, a zkoušce ztratil dalších pět vteřin. Naopak hodně zatáhl Miroslav Jakeš, zajel druhý čas absolutně a posunul se o dvě vteřiny před Jana Sýkoru na bronzový stupínek. Zrychlil i Martin Bujáček a přeskakuje Martina Semeráda, má na něj náskok pouhé dvě desetiny.

RZ 4 - Klenová (14.22 km)

Tomáš Kostka opanoval i druhý průjezd zkouškou Klenová a navýšil svůj náskok na Odložilíka na dvacet vteřin. Naopak souboj o bronz začíná vřít. Ve vteřinkých tentokrát zajeli Semerád, Jakeš i Tlusťák, Sýkora s Bujáčkem ztratili další dvě vteřiny. Celkově je třetí Sýkora o pouhou desetinku před Miroslavem Jakešem, další čtyři vteřiny ztrácí Semerád s Bujáčkem.

Robert Kořístka tentokráte naděluje Josefu Petákovi sedm vteřin a jde o čtyři vteřiny do čela dvoukolek. Opět se příliš nedaří Josefu Zimmermannovi, který ztrácí další drahocenný čas.

RZ 3 - Klenová (14.22 km)

Poslední zkouška první sekce je ta nejdelší. Tomáš Kostka testem prolétl a nadělil Odložilíkovi 11 vteřin, což jej posunulo do čela soutěže. Zkouška se vůbec nepodařila Antonínu Tlusťákovi, předčasný start, posunutý retardér a zhasnutý motor v jednom z odbočení znamená propad až na osmou příčku. Na třetí místo se třetím časem posouvá Jan Sýkora jen těsně následován Miroslavem Jakešem. Zkouška se příliš nepodařila Martinu Bujáčkovi, kterého nejen přeskočili Sýkora s Jakešem, ale výrazně se k němu přiblížil i Martin Semerád.

Ve dvoukolkách získává Peták na Kořístku další dvě vteřiny. Naopak se nedaří Zimmermannovi, ztrácí 15 vteřin na Martina Vlčka a klesá na čtvrtou příčku mezi dvoukolkami. Kvůli technickým problémům končí Karel Trněný.

RZ 2 - Radíkov (8.28 km)

Roman Odložilík vrací úder, naděluje Tomáši Kostkovi více než šest vteřin a jde do čela o pouhou desetinu. V těsném závěsu za Kostkou jsou Bujáček s Tlusťákem, bronz i nadále drží Tlusťák. Páté místo drží Jan Sýkora, Jakeš, Semerád i Hudec ztrácí jen po vteřinkách.

Pořadí ve dvoukolkách zůstává stejné, Peták však získává na Kořístku jen další tři desetiny. Z jedenácté příčky absolutně se kvůli defektu propadá Jaromír Tomaštík.

RZ 1 - Stálkov (5.69 km)

Hned na první rychlostní zkoušce ukazuje Tomáš Kostka svým soupeřům záda a poráží je o více než šest vteřin. Druhý čas zajíždí Roman Odložilík, který málem nestihl start soutěže kvůli problémům s chladičem. Třetí místo drží Antonín Tlusťák jen s minimálním náskokem na nejrychlejší piloty produkčních Mitsubishi. Těm při desetinkových rozdílech kraluje Martin Bujáček před Janem Sýkorou a Miroslavem Jakešem. Sedmé místo drží Jan Dohnal následován dalšími produkčními Mitsubishi Hudce, Pešla a Semeráda.

Mezi dvoukolkami zajíždí nejrychlejší čas Josef Peták, druhý Robert Kořístka ztrácí půl vteřiny, dalších pět a půl ztrácí Josef Zimmermann.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist