www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - Vogelsberg Rallye

Herbold opanoval Hessen Rallye Vogelsberg

16. dubna 2012 • 09:00

Felix Herbold vyhrál i třetí díl německého šampionátu, víkendovou Hessen Rallye Vogelsberg. Opět usedl do Fordu Fiesta S2000 a po vítězství na šesti ze třinácti rychlostních zkoušek porazil druhého o více než padesát vteřin.

Stříbrné místo vybojoval Ruben Zeltner, který dokázal vyhrát čtyři rychlostní zkoušky, se svým Porsche 911 GT3 však ztrácel na šotolinových )secích rychlostních zkoušek. Až třetí skončil dosavadní lídr německého seriálu Mark Wallenwein, který i přes vítězství na třech rychlostních zkouškách ztratil na Herbolda více než minutu.

Na soutěž zavítal i host z mistrovství světa, do Fordu Fiesta S2000 Kuipersova týmu Ipatec Racing usedl jeho holandský soupeř Peter Van Merksteijn jun. Po sedmé rychlostní zkoušce se držel na třetí příčce celkově jen 24 vteřin za vedoucím Herboldem, na osmém testu však poslal holandský mladík svou Fiestu do několika kotrmelců. Vůz nebyl ani vážně poškozen a posléze byl schopen dojet po ose do servisu. Dalším startem Van Merksteijna jun. by měla být Rallye Sulinger Land, která je zároveň součástí nizozemského šampionátu.

Divizi 2 vyhrál a zároveň čtvrtý celkově skončil Peter Corazza s Mitsubishi Lancer Evo IX. V boji o nejrychlejší produkční auto porazil Sandro Wallenweina o pouhé dvě vteřiny. Corazza však měl velké štěstí, v závěrečných zkouškách ztrácel vinou problémů s převodovkou drahocenný čas, nakonec porazil jak Wallenweina, tak i třetího 'produkčního' Hermanna Gassnera.

Divizi 3 opět opanoval Christian Riedemann s Citroënem DS3 R3T. V první etapě tvrdě bojoval s Carstenem Mohem na Renaultu Megane RS, v sobotu však vyhrál všechny rychlostní zkoušky a hlavně na šotolinových úsecích nabral největší ztrátu.

Divizi 4 vyhrál Benjamin Scheller s Citroënem C2 R2 Max (15. absolutně) o minutu a půl před Konstantinem Keilem startujícím s nově zakoupenou Škodou Fabia R2.

Divizi 7 vyhrál Michael Rausch s Opelem Ascona B, kategorii HJS Diesel Masters vyhrál Björn Mohr. Ten ve svém Opelu Astra OPC použil prototyp zvukového generátoru, který by měl přinést závodní zvuk do diselového auta.

Celkové pořadí
1.Felix Herbold-Michael KölbachDFord Fiesta S20001:24:58.9
2.Ruben Zeltner-Helmar HinnebergDPorsche 911 GT3+51.8
3.Mark Wallenwein-Stefan KopczykDŠkoda Fabia S2000+1:05.1
4.Peter Corazza-Ronald BauerDMitsubishi Lancer Evo IX+2:06.1
5.Sandro Wallenwein-Marcus PoschnerDSubaru Impreza Sti+2:08.1
6.Hermann Gassner-Karin ThannhäuserDMitsubishi Lancer Evo X+2:28.5
7.Christian Riedemann-Michael WenzelDCitroën DS3 R3T+3:31.8
8.Carsten Mohe-Katrin BeckerDRenault Megane RS+4:39.7
9.Michael Rausch-Irfan Erol DenizDOpel Ascona B+5:37.2
10.Daniel Rexhausen-Stefan ClemensDMitsubishi Lancer Evo IX+5:42.3

mistrovství Německa
1.Felix Herbold100
2.Mark Wallenwein88
3.Christian Riedemann71
4.Herman Gassner66
5.Sandro Wallenwein62
6.Ruben Zeltner55

Fotogalerie z Rallye Vogelsberg od Svena Kolluse

Sven Kollus, AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist