www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Thermica Rally Lužické Hory (MČR-S)

Startovní listina by měla být ozdobou 15. ročníku Thermica rally Lužické hory

17. dubna 2012 • 16:00

Vedle kvality rychlostních zkoušek bývá pro příznivce motoristického sportu na jednotlivých soutěžích nejpřitažlivější startovní listina. Zdá se, že ta letošní bude při jubilejním 15. ročníku více než zajímavá. Necelý týden před uzávěrkou registruje sekretariát THERMICA RALLY LUŽICKÉ HORY 2012 téměř osmdesát posádek z pěti zemí v čele se zvučnými jmény.

Thermica Rally Lužické Hory 2011

Vedle již dříve přihlášených Kahleho, Tomaštíka, Tlusťáka, Dobberkaua, Stölzela, Sýkory, Tošovského, přišla i přihláška od vítěze úvodního rallysprintu Tomáše Kostky, vedle kterého opět usedne zkušený Miroslav Houšť, známý především z dřívější spolupráce s Josefem „Baňou“ Sivíkem a Italem Enricem Bertonem. Přihláška přišla rovněž od Martina Semeráda a od ukrajinského závodníka Andriy Chepila. Oba pojedou s vozem Mitsubishi Lancer Evo 9.V očekávání jsou rovněž přihlášky od Karla Trněného (má zájem jet, stejně jako Tošovský, seriál DRS) a Romana Odložílíka. Počet vozů WRC by se mohl vyšplhat na číslo šest.

O víkendu proběhla závěrečná kontrola trati hlavního činovníka pro bezpečnost s vedoucími a zástupci rychlostních zkoušek. Na místě byl konzultován bezpečností plán a byly doladěny všechny aspekty bezpečnosti na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek. V tisku je itinerář, na Hrádecku a Liberecku jsou vyvěšeny plakáty 15. ročníku Thermica rally Lužické hory. Vše se tedy připravuje k tomu, aby Hrádek nad Nisou uvítal účastníky jubilejního ročníku, kteří začnou do městečka Trojzemí najíždět od čtvrtka 26. dubna.

Tiskové středisko bude opět umístěno v přízemí hrádecké radnice a jeho provoz je následující:

Pátek 27. 4. od 12 do 21 hodin

Sobota 28.4. od 8 do 18 hodin

Akreditaci je možné si vyzvednout v pátek od 12 do 18 hodin, výjimečně v sobotu od 8 do 9 hodin. První tisková konference se uskuteční v pátek 27. dubna v 19 hodin, druhá pak v sobotu 28. dubna v 17 hodin. Žádáme tímto akreditovaná média, aby vyslali na tiskové konference své zástupce.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist