www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Jelen na Šumavě se stovkou

18. dubna 2012 • 10:00

Letošní Rallye Šumava Klatovy je pro Jana Jelínka výjimečným závodem. A to hned z několika důvodů. Zlínský jezdec zde před rovnými deseti lety poprvé vstoupil do “velkého šampionátu” MMČR v rally. Seděl tehdy za volantem Hondy Civic VTi a noty mu četl Karel Vajík.

Jan Jelínek - Miroslav Kotěna (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Bonver Valašská Rally 2012

Letos se také na “místo činu” vrací po poměrně dlouhé dvouleté přestávce, kdy bojoval o body jen v rámci sprintrally nebo domácí Barumky. A v servisní zóně zřejmě bouchne šampaňské bez ohledu na konečný výsledek, protože v okolí Klatov jede Honza svůj stý závod v kariéře.

Jaká tedy byla příprava týmu, to už se dozvídáme přímo od jubilanta:

„Sice jsme po Valašce říkali, že musíme víc potrénovat jízdu v noci, kdy jsem dělal zbytečné chyby. Ale příprava nakonec proběhla klasicky včetně krátkého testování ve dne. Žádné brýle s nočním viděním jsem nezkoušel,“ směje se Jan Jelínek krátce před odjezdem do Čech. „Samozřejmě už se zase moc těšíme, protože Šumava je pro nás s Mirkem moc pěkný a hlavně těžký závod. Náročné tratě, rozhodovat bude každá chyba.“

Posádka Jan Jelínek - Miroslav Kotěna se s Lancerem Evo IX a startovním číslem 17 postaví na start klatovské soutěže už tento pátek krátce před 18. hodinou.

Ondřej Carda
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist