www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Hudcovi pokazila super Šumavu jen ztracená karta s onboardy

24. dubna 2012 • 15:15

Premiéra na Rally Šumava Klatovy vyšla Martinu Hudcovi z MH Racing teamu na jedničku. Hned při svém prvním startu na této tradiční rally, která jela už 47. ročník, se 31letý pilot z Třebíče v silné konkurenci vměstnal do první desítky absolutního pořadí a ve své třídě 3 skončil šestý. Ve třetím závodu velkého mistráku tak Hudec už podruhé výborně zabodoval. Na lednové Jänner rally v Rakousku, která otevřela celý šampionát, si totiž mezi českými jezdci vyjel osmé místo absolutně a čtvrté ve třídě.

Martin Hudec - Jiří Černoch (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Rallye Šumava Klatovy 2012

Hudec, jedoucí na Šumavě tradičně s navigátorem Jiřím Černochem a na voze Mitsubishi Lancer EVO IX, tak měl po skončení třetího podniku „velkého mistráku“ určitě důvody k úsměvům. Více než 180 ostrých kilometrů zvládl bez větších výkyvů a v cíli tak posbíral slušnou porci bodů. „Jsme určitě moc spokojení. Šli jsme do toho s tím, že se nikam na sílu nepoženeme a uvidíme, jak se bude dařit. V prvním pátečním dnu jsme do toho ani nijak nešlapali a s časy jsme byli dost spokojeni,“ začíná Martin Hudec s hodnocením Rally Šumava Klatovy.

V sobotu ráno se Hudec pokusil co nejvíce zrychlit a dostat se na záda soupeřům před sebou, ale úplně podle jeho představ to nebylo. „Říkali jsme si, že zkusíme trochu zatlačit na Honzu Jelínka a Karla Trojana před námi, ale ráno mi to moc nevyšlo. Trochu jsme zaspal začátek a kluci nám dost odskočili. Navíc jsme měli i defekt, který nás taky zpomalil, takže jsme se na soupeře před námi už tolik nesoustředili. Jelikož i za námi v naší třídě byla celkem velká díra, tak jsme si ve zbytku rally hlavně drželi svoje tempo a chtěli dojet do cíle,“ nastínil Hudec strategii pro třetí podnik MMČR v rally.

A podle této strategie také nakonec vše v pořádku dopadlo tak, jak mělo. Hudec s Černochem brali body v absolutním pořadí a také ve své třídě 3. Do cíle dojeli po 180 ostrých kilometrech na desátém místě v absolutním pořadí a šestí ve třídě. „Určitě musíme být spokojeni. Kdyby mi někdo řekl před závodem, že budu desátý absolutně, tak mu moc nevěřím. Je to pro nás cenný výsledek, já to beru všemi deseti,“ pochvaloval si Martin Hudec svůj výsledek na závodě, na který se sjela kompletní česká špička včetně například Jana Kopeckého, Romana Kresty či Václava Pecha.

Jedinou menší kaňkou v MH Racingu během povedeného šumavského víkendu tak je záhada kolem ztracených onboardů. „Když jsem po rally vystupoval z auta, tak jsem si kartu se záznamy dával do kapsy. O něco později už jsem ji tam nenašel. Asi mi někde vypadla. Ztráty je škoda, protože se na onboardy vždycky těšíme, navíc tentokrát tam Jirka Černoch opět několikrát zaperlil a lidi by se hodně pobavili. Fakt škoda,“ litoval Martin Hudec ztráty videozáznamů.

Další program MH Racing teamu je v nejbližších týdnech pořádně nabitý. Tři nadcházející víkendy = tři závody. Poslední dubnový víkend se jede druhý sprint sezony v Lužických horách, kde kromě Hudce s Černochem pojede i druhá stabilní týmová posádka Pešl – Pešek. O týden později se Hudec i Pešl představí na závodech do vrchu v Náměšti nad Oslavou. „Tam se budeme s Jardou střídat na jednom voze, na osmičkovém Lanceru,“ prozrazuje Hudec zajímavost z týmového programu. Nabitý třítýdenní program pak uzavře třetí sprint sezony na Kopné (12. května).

Marek Havran
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist