www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Jiří Vrkoslav s Jiřím Radou z Šumavy s poháry

25. dubna 2012 • 15:15

Velmi povedený víkend má za sebou posádka Impromat Motosport týmu Jiří Vrkoslav s Jiřím Radou. Náročnou soutěž Rally Šumava Klatovy nejenže dokončili, ale taky nechali rozrůst svou pohárovou sbírku hned o dva poháry. A jako bonus si připsali jeden bod za umístění v absolutní klasifikaci.

Jiří Vrkoslav - Jiří Rada (Škoda Fabia R2) - Rallye Šumava Klatovy 2012

Severočech Jiří Vrkoslav bych chtěl v letošní sezóně s vozem Škoda Fabia R2 v barvách týmu Impromat Motosport absolvovat co nejvíce závodů v seriálu MMČR. Premiéru v novém poháru Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally cup si jezdec odbyl ve Valašském Meziříčí při Valašské rally. Počáteční nervozitu z nového vozu rychle vystřídala bezchybná jízda. V cíli byli Jiří Vrkoslav a Jiří Rada klasifikováni na 36. místě absolutně. Posádku ovšem daleko více zajímala třída 6, kde obsadili 3. místo a pohár Škoda Fabia, odkud si připsala cenné body za 2. místo. Mezi fabiemi porazil Vrkoslava pouze Elwis Chentre.

„Před samotnou soutěží jsem byl hodně nervózní. Najednou bylo přede mnou mnoho nových aspektů. Zcela nové auto, nová soutěž s neznámými rychlostními zkouškami, jízda v noci a také délka soutěže. Oproti sprintům, kde jsem startoval vloni, to byl pro mne krok vzhůru. Po prvních kilometrech soutěže ze mne ale tréma částečně spadla a já se snažil postupně zrychlovat. S autem jsem zatím spokojený a postupně se budu snažit vyždímat z něj maximum. S druhým místem v poháru jsem spokojený, i když upřímně: Chentre nás vypráskal,“ zhodnotil úvodní soutěž v poháru Jiří Vrkoslav.

Do dalšího závodu zahrnující Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup, kterou bude Rally Český Krumlov zbývá poměrně dost času a „Vrky“ nechtěl jen tak zahálet doma. Proto se vypravil do Klatov. „Rally Šumava se nezapočítává do pohárových závodů Fabia cupu, ale já jsem si chtěl přesto er dvojku lépe osahat a více ji poznat před dalším pohárovým závodem. Původně jsem uvažoval nad sprintem, jenž by předcházel rally v Českém Krumlově, ale v té době jsem pracovně zaneprázdněn. Proto jsme se spolu s Jirkou vydali do Klatov,“ vysvětlil důvod startu mimo program poháru „Vrky“.

Sžití se s novým vozem proběhlo na klatovsku z pohledu posádky velmi dobře. Oba Jiříci se jízdou bavili a potěšující byl i pohled do výsledkových listin. Po první etapě byli Vrkoslav s Radou klasifikováni na konci druhé desítky absolutního pořadí. Mezi dvoukolkami si drželi kluci průběžné 3. místo a ve třídě 6, kam se Škodou Fabia R2 spadali, jasně dominovali. Posun vzhůru výsledkovou listinou přinesly i sobotní rychlostní zkoušky. Cílovou rampou nakonec projel Jiří Vrkoslav a Jiří Rada na absolutně 15. místě. Kromě bodu v absolutní klasifikaci udělalo posádce radost také umístění mezi dvoukolkami. Za nedostižným Petrem Bryndou a Josefem Petákem brali kluci body za 3. místo. Další pohár přispěchal k posádce za vítězství ve třídě 6.

„Pěkná soutěž, jedna z nejnáročnějších, kterou jsem kdy jel. Fabia fungovala velmi dobře a my jsme během celé soutěže nepoznali jediný problém s technikou. Z výsledku máme já i Jiří pochopitelně velkou radost. Trošku nás sice mrzí, že jsme se nemohli porovnat s jezdci usedající rovněž do pohárové fabie, ale na to si musíme počkat až do Krumlova,“ ohlédl se za právě dokončenou soutěží Jiří Vrkoslav.

Další soutěží, kde dvojice Impromat Motosport týmu Jiří Vrkoslav a Jiří Rada budou startovat, bude již výše uvedená, květnová Rally Český Krumlov.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist