www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Tomáš Růžička: První Šumava nám dala hodně zkušeností

27. dubna 2012 • 13:00

Na třetím podniku Mezinárodního mistrovství ČR se objevila i dvojice Tomáš Růžička - Jaroslav Novák, která jako jediná reprezentovala v tomto závodě vsetínský JT Říha Group RallyTeam. Oba borci pak usedli do Subaru Impreza WRX STi N14, se kterým pravidelně startují již druhou sezónu.

Tomáš Růžička - Jaroslav Novák, Subaru Impreza WRX - Rally Šumava Klatovy 2012

Posádka však příliš štěstí neměla. Po třech úvodních pátečních rychlostních zkouškách, kdy se Růžička s Novákem pohybovali na hranici druhé a třetí desítky v absolutním pořadí, museli, bohužel, odstoupit. Situaci objasnil Tomáš Růžička: „Na RZ 3 Černíkov-Kdyně zhruba za polovinou RZ, subaru přestalo mít výkon a byl vidět lehký kouř z motorového prostoru. Všechny provozní hodnoty byly v pořádku až na tlak v turbu, tam nebyl žádný. Bylo nám jasné, co se stalo, rozhodli jsme se RZ dokončit, ale věděli jsme, že budeme muset odstoupit. V sobotu jsme ale chtěli pokračovat, pro mě jsou to důležité kilometry. Šumavu jsem jel poprvé, když nepočítám tu loňskou.“

Bílomodré subaru se však na startu druhé etapy přeci jen objevilo, a to když se Tomáš Růžička s Jaroslavem Novákem rozhodli, že budou pokračovat v rámci superrally. Sobotní výkony i podle jezdcových slov už byly ty správné. Posádka se stabilně časy pohybovala ve druhé desítce a v předposlední erzetě se dokonce podařilo zajet dvanáctý absolutní čas a sedmý ve skupině.

„V sobotu jsem začal hodně vlažně a první sekce nebyla nic moc. Auto fungovalo skvěle, ale o mě se to říct nedalo. Nemohl jsem chytit ten správný rytmus a dělal jsem chyby. Ve druhých průjezdech to bylo už lepší, nicméně jsem věděl, že to je pozdě. Jarda Novák si připadal v prvních průjezdech jako při tréninkových jízdách. V servisu mi řekl, kde a jaké chyby dělám a vyrazili jsme na poslední sekci. Chtěli jsme se trošku svézt a i díky Jardovým radám se nám podařilo zrychlit. Na závěr bych chtěl poděkovat celému týmu JTRT za skvělou práci při přípravě auta a při jeho servisu na závodech.“

Dalším závodem JT Říha Group RallyTeamu je o tomto víkendu startující sprint Thermica Rally Lužické Hory, kde se představí Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), Martin Vlček (Peugeot 206 Kit Car), Zdeněk Pokorný (Mitsubishi Lancer EVO IX) i Olga Lounová (Renault Clio).

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist