www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Thermica Rally Lužické Hory (MČR-S)

Semerád startuje v Lužických Horách

27. dubna 2012 • 15:00

Thermica Rally Lužické Hory je soutěž, kde Martin Semerád začínal svou kariéru soutěžního jezdce. Bylo to v roce 2006, a bylo to s vozem Volkswagen Polo 1,4. Tehdy, v rámci Poháru mládeže mohli startovat mladíci, kteří ještě neměli řidičský průkaz na osobní automobil, a kterým bylo 16 let. Málokdo by tehdy tušil, že o pár let později, se Martin Semerád vrátí na místo s vozem Mitsubishi Lance EVO IX, na kontě bude mít tři roky účasti na soutěžích mistrovství světa a bude patřit k největším favoritům této rally v kategorii produkčních vozů.

Martin Semerád - Bohuslav Ceplecha (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Bonver Valašská Rally 2012

„Rally Lužické Hory určitě patří k těm mým nejoblíbenějším soutěžím. Jednak jsem zde začínal, ale vždycky se mi tady líbily zdejší rychlostní zkoušky. Fandím pořadatelům, že každý rok tady zařadí hodně úseků na šotolině, což je povrch, který mě baví,“ říká Martin Semerád, průběžně vedoucí muž kategorie produkčních vozů v Timeseal mistrovství České republiky ve Sprintrally.

Posádka Semerád Rally Teamu ve složení Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha odstartuje v Hrádku nad Nisou s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX s nímž minulý týden absolvovali Rallye Šumava a kde zvítězili v kategorii produkčních vozů. „Auto jsme během Rallye Šumava ani neškrábli, a tak naši mechanici neměli kromě běžné údržby žádnou větší práci. Budeme se i tady v Hrádku snažit držet se co nejvýše mezi produkčními vozy, a rád bych i výsledek v absolutním pořadí. Je tady ale velká spousta rychlých soupeřů, zejména Mirek Jakeš, který tady bude zkoušet nové auto. Vypadá to také, že bude asi pěkné počasí a vyšší teploty, takže letos poprvé vyzkoušíme nejtvrdší směs pneumatik,“ dodává Martin Semerád.

Thermica Rally Lužické Hory odstartuje v sobotu 28.4.2012 z Hrádku nad Nisou a na soutěžní jezdce čeká celkem osm rychlostních zkoušek. Semerád Rally Team zve všechny fanoušky rally k návštěvě této soutěže.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist