www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Jussi Välimäki pojede Finskou rally

13. června 2006 • 09:20

Finský jezdec Jussi Välimäki se svými výkony ve voze Mitsubishi Lancer WRC 05 zasloužil o to, že navíc pojede nejen domácí Tampere Rally, ale také Finskou rally, která je desátým podnikem seriálu mistrovství světa.

Na nedávno skončené Acropolis rally dojel Välimäki v Lanceru WRC na vynikající deváté pozici a na Sardinii to bylo dokonce místo páté. Oba tyto výsledky zřejmě pomohly mladému finskému jezdci k dalším soutěžím.

„Když se podíváte, jak drsné to byly soutěže, pak oba výsledky jsou vynikající,“ řekl na úvod Välimäki. „V Řecku mě trochu mrzí výlet mimo trať, čímž jsem hodně ztratil. Znovu ale musím pochválit vůz Lancer WRC, který fungoval bezchybně.“

„Je to ideální auto do drsných podmínek a přesto, že se již nepracuje na jeho dalším vývoji, konkurenci stále stačí,“ dodal Fin.

Operační ředitel Mitsubishi Motorsports John Easton doplnil: „Celý tým je velmi spokojený s tím, jakých výsledků Jussi dosáhl. Znovu dokázal dojet v první desítce a navíc vůz neměl vážnější technické problémy. Už se těšíme na další spolupráci s ním.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist