www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Václav Kopáček v cíli Rallye Šumava, co předvede na Rallye Český Krumlov?

30. dubna 2012 • 11:30

Před jezdcem týmu ROTO Plzeň Václavem Kopáčkem byl v Klatovech nelehký úkol. Na trať vyjel se zapůjčeným vozem, novou spolujezdkyní Petrou Řihákovou a pod obrovským tlakem - dojet bez kolize a na dobrém místě.

Václav Kopáček - Petra Řiháková (Subaru Impreza Sti) - Rallye Šumava Klatovy 2012

A Václav Kopáček splnil vše! Dovezl vůz do cíle a skončil na druhém místě ve skupině produkčních vozů a pátý absolutně! Na RZ9 a RZ15 dokonce zajel 3. nejlepší čas.

„Jsem velmi rád, že náš jezdec potvrdil, že I. etapa na Valašské Rally nebyla náhoda a že v něm dřímá obrovský potenciál. Dokázal zvládnout jak velký tlak před závodem, tak i v jeho průběhu,“ říká Petr Svoboda, majitel stáje. „Teď nás čeká Český Krumlov, i zde to nebude mít Václav jednoduché, jelikož stále ještě pojedeme se zapůjčeným vozem. Nový vůz se teprve začne připravovat. Hledáme také designéra, který by s novým vozem pomohl.“

A jak hodnotí Šumavu Václav Kopáček?

„Já mohu jen poděkovat. Naprosto sehraný a precizní tým ROTO Plzeň v čele s majitelem Petrem Svobodou mi pomohl dosáhnout opravdu fantastického výsledku. Za nesmírné úsilí a obětavost při zajištění našeho startu na Rallye Šumava míří mé poděkování Petrovi Černohorskému, Martinu Knajzlovi a Petrovi Pickovi. A také Jiřímu Sutrovi, bez kterého bychom neměli od týmu Běhálek Sport zapůjčené auto. Takže ještě jednou všem velké díky!“

Jak jsi vnímal podporu fanoušků a příznivců vašeho týmu ROTO Plzeň a na druhou stranu těch, kteří neočekávali tak skvělý výsledek a spíše Tě viděli v řadách jezdců, co závod předčasně ukončí? Sám za sebe mohu říci, že některé komentáře u trati při Tvém průjezdu byly bezesporu hodně zajimavé.

„Podpora ze strany fanoušků byla obrovská, patří jim také mé poděkování. Samozřejmě se nedají přeslechnout i hlasy smyšlející o celé situaci opačně. Přiznávám, že tlak byl během závodu skutečně velký. Pokud jsem s některými fanoušky osobně nemluvil v průběhu rallye, nezlobte se, nebylo to pro mě skutečně jednoduché. Snažil jsem se plně soustředit na jednotlivé RZ. A snad jsem nakonec všechny příznivce týmu ROTO Plzeň svým umístěním potěšil.“

A strategie na Rallye Český Krumlov?

„Samozřejmě bych se nejraději viděl v cíli a to bez větší kolize a na prvním místě ve své třídě, tak snad je to splnitelný sen,“ dodává s úsměvem Václav Kopáček.

Pro návštěvníky Českého Krumlova, kteří přijedou do města za vůní motorů, chystá tým ROTO Plzeň překvapení v podobě společné soutěže s pořadateli.

Ondřej Karlík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist