www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Philips Rally Argentina (PWRC)

Martin Prokop dosáhl nejlepšího výsledku českého jezdce v MS rally

30. dubna 2012 • 12:40

Fantastickým úspěchem skončila argentinská rally pro českou posádku Martin Prokop a Zdeněk Hrůza, která náročnou šotolinovou soutěž dokončila na čtvrtém místě celkové klasifikace. K profesorsky bezchybnému výkonu nejen během posledního dne, ale během celé soutěže, se v neděli odpoledne přidalo odstoupení Daniho Sorda, které znamenalo postup výše z páté pozice. Čtvrtá příčka je tak absolutně nejlepší výsledek české posádky v historii mistrovství světa v rally.

Martin Prokop - Zdeněk Hrůza (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Argentina 2012

„Jsem samozřejmě nadšený z bezproblémového průběhu celé soutěže v našem podání, potýkali jsme se jen s jedním defektem první den. Dokážu si živě představit zoufalé pocity Daniho a celého továrního týmu Ford, když nám těsně před poslední krátkou rychlostní zkouškou nadělili postup o jednu příčku výše. Osobně raději předstihnu soupeře na trati než díky technickému problému, ale taková je prostě rally, příště můžeme být ve stejné pozici my,“ komentuje dramatický konec Rally Argentina pilot Fordu Fiesta WRC Martin Prokop.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat celému týmu, který za mnou stojí a také všem lidem, kteří mi během jedenácti let mého závodění postupně pomohli dosáhnout tohoto významného výsledku. Nesmím zapomenout ani na fanoušky včetně těch, kteří nešetří konstruktivní kritikou a nenechávají nás usnout na vavřínech. Jsme s navigátorem Zdendou Hrůzou i celým týmem maximálně motivováni do dalších závodů sezony,“ uzavírá nejlepší český rally jezdec, kterému aktuálně patří sedmé místo ve světovém žebříčku jezdců.

Manažer týmu Quirin Müller dodává: „S narychlo vypůjčeným autem a na nových pneumatikách Dmack, které mimochodem velice slušně fungovaly, jsme dosáhli takto unikátního výsledku. Nemohu být jinak než spokojen. Oslavy ale nemohou být ale příliš dlouhé, protože již koncem květná nás čeká obdobně náročná Rally Acropilois.“

Czech Ford National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.05.2012 12:33
Pluto - moderátor
Holt v MS čekají, až vudou moci nastoupit hybridní technologie a elektromotory... A formule 1 je vyrovnaná hlavně proto, že se každý rok mění předpisy. Jakmile někdo vystoupí víc z řady, tak se hned změní pravidla, aby se to srovnalo...
02.05.2012 23:09
Acom
Prokop nemuze za to, ze MS je v zalostnem stavu. Za ty roky a neskutecne penize, ktere do sveho konicku Prokop narval si takovy utrpeny vysledek zaslouzi.
MS v rally je uz nekolik let v katastrofickem stavu. Letos zmizel i promoter. Uprime se divim VW, ze leze do vod automobilovych soutezi.
Jaky marketing tam udelaji kdyz neni promoter? Ajo chteji porazit Loeba a namichnout frantiky.
Zlate F1, ty jsou sice o tupem saskovani 75x kolem dokola ale aspon muze kazdy zavod vyhrat jiny chlap. A F1 ma obrovsky marketingovy efekt.
MS v Rally je roky v pr... a systematicky pracuje na vetsim prohloubeni stavu.
02.05.2012 12:12
Miksa
2Mara: Sice to zní jako když máš osobní komplexy téměř pod každým článkem, ale máš pravdu. Kdo dojede bere body, proto je to taky Rally. Oni se bažanti počítaj až po honu ;-)
01.05.2012 18:47
Mara
Prokop má štěstí, že jeho soupeři bojují a chybují. Jeho dojížděcí styl se mu vyplácí.
01.05.2012 03:20
Pluto - moderátor
A nebo se zhoršili soupeři. "Dojížďáci" typu Wilsona a Henninga Solberga byli nahrazeni dravým a neukázněným mládím v podobě Tänaka či Neuvilla. Navíc se Novikov rozpomíná na staré dobré časy, vypadl Raikkonen, Villagra, Al-Qassimi či oba kvalitní jezdci Mini, Ogier přešel do nepříliš konkurenceschopného auta (proti speciálům WRC).
30.04.2012 22:05
Rizek
Vzpomínám si, jak se Valda kdysi dramaticky zlepšil, když se dal dohromady se Zdeňkem Hrůzou. Tak nějak cítím, že něco podobného zažívá Martin dneska.
30.04.2012 20:22
Pluto - moderátor
Na druhou stranu, jak jinak na sebe mají upozornit, když už to nejde výsledkama?
30.04.2012 20:22
Pluto - moderátor
Co vím, tak v kolotoči MS koluje vtípek, že se Oliveira musel pro letošek vrátit do vozu WRC, aby mu Nobre nesebral primát v počtu odstoupení během jediné sezóny.
30.04.2012 20:20
gonzo
Pluto oni oba dva Brazilci jsou mistři v odstoupení...
30.04.2012 20:11
Pluto - moderátor
To Mirekfric: To už jsme řešili na fóru (odkaz na forum.autosport.cz ) odkaz na forum.autosport.cz Osobně se mi klasifikace jezdců v celkovém pořadí startujících v rámci superally taky nelíbí. Každopádně největším letošním "superally" exotem je Paulo Nobre, který v součtu odstoupil už víckrát, než se vůbec jelo soutěží. Když se podíváme teď na Argentinu, bez superally v první desítce dojeli jen Loeb, Sordo, Ostberg, Prokop a Ogier...
toplist