www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Philips Rally Argentina (PWRC)

Fotogalerie z Philips Rally Argentina od André Lavadinha

foto

4. května 2012 • 15:00

Doposud posledním odjetým podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Philips Rally Argentina. Jediného dílu na jihoamerickém kontinentě se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy si dnes můžete prohlédnout jeho snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Philips Rally Argentina od Diega Menichettiho

foto

3. května 2012 • 22:00

Světový šampionát v automobilových soutěžích zavítal letos poprvé a naposledy na jihoamerický kontinent. Na šotolinové Philips Rally Argentina nechyběl ani domácí fotograf Diego Menichetti a vy si dnes můžete prohlédnout snímky, které se mu podél rychlostních zkoušek podařilo udělat.

žádný příspěvek celý článek »

Další double Citroënu

foto

3. května 2012 • 16:45

Od pátku až do nedělního finále vydržel tandem Citroën Total World Rally Team na prvních dvou místech Rally Argentina. Sébastien Loeb a Daniel Elena stvrdili jejich 7. triumf na této jihoamerické rally v řadě a 70. vítězství v kariéře ve WRC, když vyhráli před týmovými kolegy Mikko Hirvonenem a Jarmo Lehtinenem.

žádný příspěvek celý článek »

Výsledkem z Argentiny se Ford i Česká republika zapsali do historie světového rallye šampionátu

foto

30. dubna 2012 • 16:00

Argentinská rallye byla již 150. soutěží světového rallye šampionátu v řadě, v níž se Ford umístil na některé z bodovaných pozic. Díky šestému místu posádky Petter Solberg / Chris Patterson dosáhl Ford tohoto milníku jako vůbec první výrobce v devětatřicetileté historii mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop dosáhl nejlepšího výsledku českého jezdce v MS rally

foto

30. dubna 2012 • 12:40

Fantastickým úspěchem skončila argentinská rally pro českou posádku Martin Prokop a Zdeněk Hrůza, která náročnou šotolinovou soutěž dokončila na čtvrtém místě celkové klasifikace. K profesorsky bezchybnému výkonu nejen během posledního dne, ale během celé soutěže, se v neděli odpoledne přidalo odstoupení Daniho Sorda, které znamenalo postup výše z páté pozice.

příspěvků: 16 celý článek »

Prokop s Hrůzou na výborné páté pozici před posledním dnem Rally Argentina

foto

29. dubna 2012 • 08:00

Je dobojováno a v neděli se bude jen dojíždět. Možná tak by se dal shrnout vývoj sobotní etapy Rally Argentina. Česká posádka Fordu Fiesta WRC Martin Prokop a Zdeněk Hrůza se i díky chybě – uraženému kolu - Katařana Al-Attiyaha posunula ze šestého na páté místo průběžné klasifikace a díky vyrovnaným výkonům ve všech rychlostních zkouškách za sebou drží smečku pronásledovatelů.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Hrůzou po první etapě Rally Argentina

foto

28. dubna 2012 • 08:00

Pilot závodního speciálu Ford Fiesta WRC Martin Prokop s navigátorem Zdeňkem Hrůzou zdárně přečkali nástrahy první etapy argentinské rally. Brzy ráno vstupovali do soutěže ze dvanácté příčky, která jim náležela po čtvrteční krátké rychlostní zkoušce, večer ukládali vůz do uzavřeného parkoviště již jako šestá posádka průběžného pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop odstartoval do Rally Argentina

foto

27. dubna 2012 • 08:55

Výjimečně nikoliv pod hlavičkou Czech Ford National Teamu a v jednom ze svých dvou Fordů Fiesta WRC, ale pod svým jménem a ve voze připravovaném v anglickém Autotecu, odstartovala posádka Martin Prokop a Zdeněk Hrůza vstříc nástrahám dalšího podniku MS v Rally, kterým je náročná šotolinová soutěž Rally Argentina.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen a jeho výprava z Portugalska do Argentiny (VIDEO)

foto

26. dubna 2012 • 14:40

Mediální oddělení továrního týmu Citroën se rozhodlo zpříjemnit si dlouhé čekání na start Rally Argentina a vytvořili úsměvný krátký film, ve kterém hraje hlavní roli jejich tovární jezdec Mikko Hirvonen. Ten se vydává na dlouhou cestu z Portugalska do Argentiny na golfovém vozítku, leč jeho cesta je zakončena neobvyklou exkurzí...

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordo oficiálně za Ford v Argentině

foto

18. dubna 2012 • 12:00

Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že se španělský jezdec Dani Sordo představí koncem příštího týdne na Rally Argentina za volantem továrního speciálu Ford Fiesta RS WRC, kde společně se svým spolujezdcem Carlosem del Barriem nahradí zdravotně indisponovaného Jari-Matti Latvalu.

příspěvků: 4 celý článek »

Jari-Matti Latvala se zranil a vynechá Rally Argentina

foto

13. dubna 2012 • 15:50

Na továrního jezdce Fordu Jari-Matti Latvalu se valí jedna pohroma za druhou. Po neúspěšném vstupu do mistrovství světa přichází další studená sprcha - zranění, které mu znemožní start minimálně na nadcházejícím podniku mistrovství světa, kterým bude na konci měsíce Rally Argentina.

příspěvků: 1 celý článek »

Finální seznam zaregistrovaných do PWRC

foto

31. března 2012 • 08:00

Mezinárodní automobilová federace FIA vydala finální seznam jezdců, kteří se zaregistrovali do letošního ročníku mistrovství světa produkčních vozů. Oproti bídnému SWRC je seznam mnohem bohatší, přesto dvanáctka pilotů PWRC žádnou zázračnou kvalitou neoplývá.

žádný příspěvek celý článek »

Marcos Ligato se vrací do PWRC, Johan Heloïse bude pokračovat v IRC

foto

21. prosince 2011 • 08:00

Argentinský jezdec Marcos Ligato se po dvouleté pauze vrací zpět do seriálu PWRC. Společně se svým spolujezdcem Rubénem Garcíou usednou v nadcházející sezóně do Subaru Impreza Sti připravovaném italským týmem Top Run Motorsport.

žádný příspěvek celý článek »

toplist