www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Thermica Rally Lužické Hory (MČR-S)

Pohár Pirelli při Rally Lužické Hory

4. května 2012 • 12:00

Thermica Rally Lužické Hory patří mezi divácky nejoblíbenější rallysprinty v České republice. Velmi dobře to bylo vidět o uplynulém víkendu v okolí Hrádku nad Nisou, kde se bojovalo o body ve druhém závodě Timeseal Mistrovství České republiky ve sprintrally.

Aleš Kaválek - Jaroslav Miko (Honda Civic Type R) - Rally Vrchovina 2012

Slunečné počasí přilákalo ke zdejším rychlostním zkouškám tisíce diváků, kteří viděli napínavý sport. V České republice není vůbec běžné, aby velkou část rychlostních zkoušek pokrývala šotolina nejrůznější kvality tak, jako tomu bylo právě na Rally Lužické Hory. I zde hrála velkou roli správná volba pneumatiky, a jako klíčová se ukázala zejména odolnost proti průrazu, která nejednoho z favoritů rally nepříjemně překvapila, či dokonce vyřadila ze hry.

V rámci Poháru Pirelli se při Rally Lužické Hory objevilo celkem šest z deseti posádek, které se rozhodly, že budou v Mistrovství České republiky ve sprintrally používat výhradně pneumatiky Pirelli a přihlásily se bezplatně do vypsaného poháru, kde mohou bojovat o finanční prémii až ve výši 50 000,- Kč. Značka Pirelli je tak jediným dodavatelem závodních pneumatik pro automobilové soutěže rally v České republice, která nějak aktivně podporuje soutěžní posádky v obou šampionátech.

Nejpočetněji zastoupení byli účastníci Poháru Pirelli při Rally Lužické Hory ve třídě 5. Zde opět patřila mezi nejrychlejší posádky s pneumatikami Pirelli dvojice Kaválek – Miko s Hondou Civic TypeR, kteří si odvážejí plný počet bodů do hodnocení poháru a po Rally Lužické Hory se ujímají vedení. Body za druhé místo si z okolí Hrádku nad Nisou odvážejí Jan Petr a Renata Maršálková. Zpěvačka a herečka Olga Lounová s Markétou Filákovou soutěž nedokončily.

Tradičně početné zastoupení má značka Pirelli mezi vozy s motorem o obsahu do 2000 ccm ve třídě osm. Zde se z vítězství v rámci Poháru Pirelli mohli radovat dcera a otec Daňhelovi tentokrát s vozem Renault Clio Sport. Oldřich Hrubý s Pavlem Krbcem ani Milan Michalík s Kamilem Kalíkem cíl soutěže nespatřili.

V Dívčím Poháru Pirelli je situace po Rally Lužické Hory vyrovnaná, neboť vítězstvím v okolí Hrádku nad Nisou se na dosud vedoucí Olgu Lounovou dotáhla Martina Daňhelová. Další přihlášená Pavlína Tydláčková zatím nebodovala.

V celkové tabulce Poháru Pirelli je po Rally Lužické Hory na prvním místě již zmíněná dvojice Aleš Kaválek – Jaroslav Miko. Nic ale není v Poháru Pirelli rozhodnuto a pořadí se může velmi lehce změnit během následujících soutěží ve sprintrally, kdy ta první se uskuteční už za týden v okolí Slušovic pod názvem Rallysprint Kopná.

Možnost přihlásit se do Poháru Pirelli, a bojovat o atraktivní finanční prémii ve výši 50 000,- Kč, trvá stále až do 10.5.2012.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist