www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Sordó chce Rallye Monte Carlo především dokončit

18. ledna 2006 • 08:00

Úřadující mistr světa v juniorech Daniel Sordó se nechal slyšet, že jeho první start v Monte Carlu s vozem Citroën Xsara WRC pro něj nebude jednoduchou záležitostí. Španělský mladík dostane k dispozici třetí Xsaru WRC týmu Kronos Racing, jehož barvy budou v letošním roce hájit piloti Sébastien Loeb a Xavier Pons.

Sordó bude mít v roce 2006 velmi nabitou sezónu, jelikož se bude snažit obhájit titul mistra světa v JWRC a kromě toho se objeví na vybraných soutěžích seriálu mistrovství světa v Xsaře WRC.

„Samozřejmě, že se velmi těším,“ řekl na úvod Sordó. „Vůbec ale nevím, co od toho mohu očekávat. Udělám maximum proto, abych se s vozem rychle seznámil. Rallye Monte Carlo je proslulá soutěž po celém světě.“

„Já mám na ni dobré vzpomínky, kromě první rychlostní zkoušky, kdy jsem měl potíže s brzdami. Myslím, že vloni byla Rallye Monte Carlo celkem snadná, jelikož podmínky byly dobře čitelné a nenastala žádná dramatická změna,“ pokračoval Španěl.

„Uvidíme, jak to bude letos, jestli bude soutěž více ´tradiční´. Já se pokusím neudělat chybu a jet maximálně rychle. Mým cílem je soutěž dokončit.“

Daniel Sordó skončil v loňském roce mezi juniory na čtvrtém místě. Navíc má za sebou již test Xsary WRC, který proběhl na začátku ledna. „První testy jsem si užil. Byla to paráda, jen podmínky trochu ztížily průjezdy. Jezdil jsem totiž po sněhu na pneumatikách, které jsou určeny na suchý asfalt - celkem záludná situace. Auto se ale skvěle ovládá, takže v tom nakonec nebyl až takový problém,“ dodal na závěr Sordó.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist