www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Autogames Rallysprint Kopná (MČR-S)

Největší zklamání v kariéře

14. května 2012 • 08:30

Na startu jubilejní 20. Autogames Rallysprint Kopná 2012 nemohla chybět ani pátá posádka letošního pořadí MČR Sprintrally Martin Bujáček – Marek Omelka na voze Mitsubishi Lancer EVO 9. Pro posádku to byla domácí a velmi oblíbená rally letos navíc podporována hlavním partnerem týmu kolem Martina, takže se dalo očekávat, že Martin s Markem do toho půjdou od prvních kilometrů velmi svižně. Na startu se sešla opět velká konkurence v čele s Romanem Krestou a Tomášem Kostkou na nejmodernějších vozidlech WRC staré generace. Pro Martina bylo hlavním cílem umístění v TOP8 a pokusit se zabojovat o výhru ve skupině N.

Martin Bujáček - Marek Omelka (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Autogames Rallysprint Kopná 2012

Posádka vlétla do závodu opravdu skvěle a úvodní RZ přes Májovou projela v šestém nejrychlejším čase a nejlepším ve skupině N. Druhá zkouška letos premiérově otočený náročný Kameňák znamenal pro Martina opět šestý čas absolutně, navíc druhému Jakešovi dokázal Martin s Markem ujet o 8,5s a posádka se tak po druhé zkoušce nacházela na šestém místě absolutně, čtvrtém v hodnocení sprintrally a s náskokem 9s ve vedení skupiny N. Ztráta na pátého Tarabuse byla pouze 3,2s. Třetí zkouška, ale byla poslední. Víc k nám tomu řekne sám Martin.

„Podařilo se nám do závodu skvěle vstoupit a nešli jsme do zbytečného riskování, protože by bylo škoda to na domácím podniku rozbít. Hlavním cílem bylo si hlídat konkurenci ve skupině N a to se nám dařilo skvěle, bohužel krátce po startu RZ 3 nám spadla hadice z turba a auto ztratilo absolutně výkon, do cíle zkoušky narostla ztráta na více jak 2 minuty a bylo po závodě. Za těchto podmínek na sprintu nemá cenu pokračovat, protože ztráta se prostě dohnat nedá. Osobně to je pro mě největší zklamání v mé dosavadní kariéře a mrzí mě to i k fanouškům, sponzorům a dalším lidem co nám letos drží palce. To je Rally a doufejme, že letos už máme smůlu snad vybranou.“

Momentálně není jisté jaký bude další plán startů v letošní sezoně pro Martina s Markem, ale doufejme, že se nám kluci představí co nejdříve.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist