www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 12 - Croatia Rally (ME)

Hänninen v Chorvatsku průběžně na prvním místě

25. května 2012 • 21:15

Tovární tým ŠKODA Motorsport startuje podruhé v této sezoně na dvou souběžných soutěžích. Juho Hänninen s Mikko Markkulou se účastní premiérově chorvatské rally, třetího podniku evropského šampionátu. Druhá tovární posádka týmu ŠKODA Motorsport - Kopecký s Dreslerem bojuje na českokrumlovské rally o udržení letošní domácí neporazitelnosti.

Třídenní soutěž v okolí chorvatské Rijeky je po úvodních dvou sekcích v režii pilotů vozů ŠKODA – ve vedení je průběžně tovární pilot týmu ŠKODA Motorsport Juho Hänninen před Hermannem Gassnerem z týmu Red Bull jedoucím taktéž s vozem Fabia Super 2000. Čtvrteční úsek poznamenalo proměnlivé počasí a přeháňky, které jsou vždy rébusem pro správnou volbu pneumatik. V pátek se počasí ustálilo a stejně jako první den bojovali o první příčku Hänninen s Gassnerem.

Juho Hänninen - Mikko Markkula , Škoda Fabia S2000 -  Rally Croatia 2012

Po 10 rychlostních zkouškách vede Hänninen o 17 sekund před Gassnerem, třetí je Betti na Peugeotu s více než minutovou ztrátou. Juho Hänninen před finálním dnem chorvatské rally říká: „Zatím je vše dobré, tratě mi vyhovují, jsou rychlé a souboj s Hermannem dává soutěži zajímavý náboj. Poslední, sobotní etapa, je více technická. Určitě se budeme snažit udržet dosavadní tempo.“

Souběžně s rally v Chorvatsku startuje Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem v jižních Čechách na rally Český Krumlov. Kopecký se snaží o udržení letošní domácí neporazitelnosti – z prvních tří soutěží má zatím 100% bilanci. Obě soutěže končí v sobotu odpoledne.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist