www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. září 2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

OMV Peugeot Norway WRT testoval ve Finsku

15. června 2006 • 09:50

Tým OMV Peugeot Norway testoval své Peugeoty 307 WRC ve Finsku. Dvoudenních zkoušek se zúčastnili oba jezdci, jak Manfred Stohl, tak i Henning Solberg a připravovali se na srpnovou Finskou rally.

Týmu šlo především o odzkoušení vozů na dlouhých skocích a také o to, aby si piloti našli optimální nastavení podvozku. Na čtyřkilometrovém úseku se nacházelo celkem deset skoků, což se líbilo především Manfredu Stohlovi.

„Více času strávíte ve vzduchu než na trati,“ řekl nadšeně Stohl. „Je to fantastický pocit. Tímto chválím tým Bozian Racing, který testovací úsek vybral.“ Pocity ale musely jít stranou a začalo se tvrdě pracovat na nastavení. Rakušan po 125 kilometrech řekl, že již našel, co potřeboval. „Nalezl jsem optimální nastavení. Jsme dobře připraveni na rally. Samozřejmě budou ale hrát roli zkušenosti a ty mají Skandinávci proti nám obrovské.“

Druhý den se do Peugeotu 307 WRC posadil Henning Solberg, který ve Finsku startoval již šestkrát. Vloni tam dojel na slušné deváté pozici. „Mít správně nastavený vůz je velmi důležité, protože se skáče vysoko a daleko. Auto musí být bezchybně vyvážené. Peugeot 307 WRC se ve vzduchu chová skvěle a také dopady byly super. Myslím, že to mi při Finské rally hodně pomůže,“ doplnil Nor, který se velmi těší především na fanoušky z Norska, kterých přijíždí do Finska tisíce.

Další zkoušky čekají na jezdce v pondělí před zahájením Německé rally. Bude to pouze jednodenní test, při kterém si Stohl i Solberg osahají vozy a pokusí se najít vhodné nastavení na uskákaný asfalt v okolí Trieru.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist