www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Neste Oil Rally Finland (SWRC)

Juha Salo s Protonem ve Finsku a Walesu

15. června 2012 • 12:30

Sedminásobný finský šampion Juha Salo se stane továrním jezdcem Protonu Motorsports. Na dnešní tiskové konferenci potvrdil start na dvou soutěžích mistrovství světa ve Finsku a Walesu s Protonem Satria Neo S2000.

Juho Salo na testu Protonu Satria Neo S2000

Díky podpoře Gulfu, Teknos a patnácti dalších menších sponzorů tak na těchto dvou soutěžích mistrovství světa doplní v rámci SWRC bývalého dvojnásobného juniorského světového šampiona Per-Gunnara Anderssona.

Juha Salo si Satrii vyzkoušel již minulý týden na testu v Anglii, kde s vozem najel cca 160 km. „Se svými partneri jsme se na jaře bavili o možnostech pro Finskou Rally. Vloni jsme mohli vidět, že není šance bojovat s produkčním vozem proti S2000. Proto jsme se rozhodli kontaktovat Proton a domluvit se na vzájemné spolupráci,“ řekl Juha Salo.

Šestatřicetiletý Fin zároveň popsal své dojmy z prvního svezení s malajským speciálem: „To auto se fantastický řídí. Je to něco jiného, než produkční auta, se kterými jsem jezdil dosud. Je to fyzicky náročnější, je potřeba se koncentrovat a držet auto v otáčkách, pilot musí být víc agresivní. Je to skutečné závodní auto.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist