www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 12 - Geko Ypres Rally (IRC+ME)

Lotus Exige R-GT si odbyl premiéru (VIDEO)

29. června 2012 • 09:00

Na nedávné Geko Ypres Rally se uskutečnila premiéra nového soutěžního speciálu pro kategorii RGT. Přestože se kvůli problémům s homologací představil Lotus Exige R-GT jen jako předjezdecký vůz, i tak bylo možné vidět první porovnání s konkurencí.

Bernardo Sousa - Corrado Mancini (Lotus Exige R-GT) - Geko Ypres Rally 2012Bernardo Sousa - Corrado Mancini (Lotus Exige R-GT) - Geko Ypres Rally 2012

Do černého speciálu, o který se stará tým složený z velké části z bývalých mechaniků Abarthu, usedl portugalský jezdec Bernardo Sousa navigovaný italským spolujezdcem Corradem Mancinim. Během soutěže se nevyskytly žádné vážnější technické problémy, účast na rychlostních zkouškách této posádce znepříjemnily jen problémy s brzdami, o celou sekci pak jezdec přišel kvůli problémům s policií kvůli překročení rychlosti.

„Celkově jsme ale s vývojem auta spokojeni. Na to, že jsme zatím najezdili jen 1000 testovacích kilometrů, tak už je auto hodně daleko, i když se samozřejmě stále potýkáme s dětskými nemocemi. Během průběhu soutěže jsme získali cenná data, která se v průběhu celého víkendu projevovala do zlepšování jízdních vlastností i dosahovaných časů, i když ty nebyly tentokrát prioritou,“ řekl Bernardo Sousa.

Lotus se již tento víkend objeví v Goodwoodu na Festival of Speed, za dva týdny pak proběhnou dva další privátní testy nového speciálu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist