www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Neste Oil Rally Finland (SWRC)

Blíží se konec WRC Academy?

3. července 2012 • 11:00

Koncem roku 2010 vstupovala na scénu mistrovství světa WRC Academy, nástupnický seriál po JWRC. Obdobně jako další přidružené seriály v MS však i tento šampionát své ambice nenaplnil a spěje k zániku.

Šampionát je určen mladým talentovaným jezdcům, kterým měl umožnit za rozumné peníze souboje se svými vrstevníky na tratích mistrovství světa. V prvním ročníku podpořili tento seriál zástpuci NOS i Pirelli, přesto přišlo rozčarování.

V tendru vybrané Fordy Fiesta R2 byly hodně nespolehlivé, navíc nastavená cena na celou sezónu spíše než na slibovanou podporu mladým vypadala na klasický business v rámci mistrovství světa. S dalšími výdaji se pak náklady na účast ve WRC Academy dostaly do hodně vysokých čísel, které rozhodně nebyly adekvátní nastaveným podmínkám.

Proto ani nepřekvapilo, když přestal být o seriál zájem a do letošního ročníku se přihlásilo pouze deset jezdců. Zdá se, že WRC Academy zvoní umíráček a na srpnové Rally Finland by měl být oznámen její definitivní konec. Namísto toho se uvažuje o nařízení pro tovární týmy, na základě kterého by musely nasadit třetí vůz s mladým pilotem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.07.2012 22:46
Walach
Takže se uvažuje o nařízení pro továrny, které bylo v rámci nějakého dementního zájmu cca před deseti lety zrušeno? :-D ...odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil. Komedie tohle...
toplist