www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Neste Oil Rally Finland (SWRC)

Koči ze Zámečníkem Finskou rally nedokončili

8. srpna 2012 • 10:00

Náročnost finských tratí si na Neste Oil Rally Finsko 2012 vyzkoušela i juniorská posádka Martin Koči – Lukáš Zámečník s vozem Citroën C2 R2 MAX. Druhé etapě ve své kategorii stále dominovali místní seveřané. Ale oproti slovensko-českým nováčkům jen o 0,8 až 1,5 sekundy na kilometr.

Martin Koči - Lukáš Zámečník (Citroën C2 R2 Max) - Neste Oil Rally Finland 2012

V pátek ráno, na prvních dvou RZ, posádka zrychlila a dosáhla na 5. a 6. místo ve své třídě (RZ 4 a RZ 5). Po servise následovala série zkoušek, které se šly dvakrát. V prvním kole byly tratě ještě relativně nevyjezděné. V druhém se však už náročnost stupňovala a pro Martina s Lukášem se stala soutěžně poslední RZ 11 (Lankamaa, 23,06 km). „Od rána se nám šlo velmi dobře. Zejména Urria (RZ 5) a Jukojärvi (RZ 6) byly velmi pěkné. Na předposlední zkoušce, přibližně na devátém kilometru, jsme se dostali do hluboko vyjetých kolejí. Byla to levá tří a šli jsme ji na čtverce. Bohužel jsme se dostali mimo trať. Naštěstí se nic vážného nestalo, s Lukášem nemáme žádné zranění a i díky pomoci diváků a organizátorů jsme situaci zvládli,“ řekl Martin Koči.

Styllex Motorsport připravuje teprve devatenáctiletého jezdce Martina Kočiho na WRC již 9. sezonu. „Našim cílem je umožnit posádce nasbírat co nejvíce zkušeností. Martin s Lukášem jeli takovou rychlostí, na kterou se cítili, přičemž v porovnání s místními byli poměrně rychlí. Bohužel i tato zkušenost patří nekdy mezi rozšíření vědomostí v rally sportu. Jsem rád, že je posádka v pořádku. Pokud se nic nezmění, dalším podnikem v tréninkovém programu je ADAC Rally Deutschland (24. – 26. 8.) a Barum Czech Rally Zlín (31. 8. – 2. 9.),“ okomentoval situaci na Rally Finsko Peter Koči Team Principal Styllex Motorsport.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist