www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Fuchs Oil Rally Agropa Pačejov (MČR-S)

Úspěšný test před Barumkou

16. srpna 2012 • 08:30

Posádka Orsák – Šmeidler se neplánovaně objevila na startu rallysprintového šampionátu v Pačejově. V rámci přípravy na nadcházející Barum Rally se soustředila především na otestování nového nastavení svého Mitsubishi Lancer Evo 9. Přesto se Jaroslav Orsák v závěru soutěže zapojil do souboje o vítězství ve třídě 3, kde nakonec dojel druhý se ztrátou jediné sekundy na vítěze.

Jaroslav Orsák - David Šmeidler, Mitsubishi Lancer Evo IX - Rally Pačejov 2012

Před zlínským vrcholem domácí sezony se po předčasném ukončení nešťastné Rally vytvořila dlouhá přestávka. „Jarin“ startoval na posledy v červnu na Rally Hustopeče. Tým Orsák Rallysport se proto na poslední chvíli rozhodl přihlásit na rallysprint v Pačejově. Vedle rozjetí před náročnou Barumkou bylo dalším cílem neplánované účasti otestování nastavení podvozku.

Mechanici využili obě servisní přestávky ke změně nastavení vozu. Orsák se v úvodu soustředil především na otestování podvozku a zajížděl časy kolem desátého místa absolutní klasifikace. S přibývajícími kilometry zrychloval a ve druhé polovině soutěže se zapojil do souboje o vítězství ve třídě 3. Ve finiši předstihl dosud vedoucího Martina Hudce a za vítězným Bujáčkem zaostal o pouhou sekundu. Navíc se v rámci celkové klasifikace vyšplhal na šestou příčku.

„S průběhem ostrého testu před Barumkou jsme maximálně spokojeni,“ říkal v cíli osmadvacetiletý valašský jezdec. „Podařilo se nám vyzkoušet dvě alternativy nastavení vozu a navíc jsme si, když nepočítám Bohemii, po téměř dvou měsících zase zazávodili. V úvodu jsme jeli v klidu a postupně jsme přidávali.“

„Nyní nás čeká zlínská Barum rally. Podobně jako loni budeme před soutěží spolupracovat s Radiem Zlín na posluchačské soutěži. První cenou je opět svezení v našem soutěžním voze. Zkrátka nepřijdou ani další. Do soutěže populárního radia věnujeme celovíkendové vstupy na Barumku i týmové oblečení.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist