www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Fuchs Oil Rally Agropa Pačejov (MČR-S)

Černý s Kohoutem v Pačejově testovali a vyhráli

16. srpna 2012 • 15:05

Černý Citroën DS3 R3T Honzy Černého a Pavla Kohouta byl příjemným zpestřením pro diváky Fuchs Oil Rally Pačejov. Příbramský jezdec to má do Pačejova coby kamenem dohodil, a proto se rozhodl, že zdejší soutěž využije jako možnost testování před nejdůležitějším domácím závodem sezony, kterým bude Barum Czech Rally. Díky proměnlivému počasí se testování v Pačejově stalo ještě zajímavějším než si Honza dokázal před startem sprintu představit.

Jan Černý - Pavel Kohout, Citroen DS3 R3T - Rally Agropa Pačejov 2012

„Často se měnilo počasí, a i přes aktuální informace z trati, jsme několikrát sáhli po pneumatikách, které sice vyhovovaly na jedné rychlostní zkoušce, na další ale úplně neseděly. Vyzkoušeli jsme si jak jízdu na mokrých pneumatikách na suchu a naopak. Zkoušeli jsme různé způsoby prořezávání pneumatiky a to všechno se nám bude na dalších závodech hodit,“ říká Honza Černý k testování nejrůznějších druhů pneumatik Pirelli v Pačejově.

I přes hlavní účel, kterým bylo testování, Černý - Kohout v Pačejově závodil. Ve sprintrally se od začátku soutěže až do jejího cíle jede vysoké tempo a jakákoliv chyba je okamžitě potrestána časovou ztrátou.

„Ve sprintu si nemůžete ani na chvíli oddechnout. V Pačejově navíc jel zkušený Josef Peták, kterého jsme si stále museli hlídat, pokud jsme chtěli mezi dvoukolkami vyhrát. To se nám nakonec povedlo a já jsem rád, že jsme si na mém oblíbeném závodě po loňské smůle opět spravili chuť. Věřím, že se nám najeté kilometry budou na Barumce hodit. Před tímhle závodem ale i tak ještě budeme testovat, protože tratě na Zlínsku jsou o poznání rozbitější než ty z Pačejova,“ uzavírá Honza Černý, který si s Pavlem Kohoutem při Rally Pačejov dojeli pro vítězství mezi dvoukolkami i ve třídě pět, a v absolutním pořadí obsadili 14. místo, kdy druhá nejrychlejší dvoukolka skončila přes půl minuty za nimi. Dravá jízda přeplňované dvoukolky jako obvykle budila uznání mnoha fanoušků, kteří si rádi vychutnají průjezd tohoto vozu v záplavě produkčních čtyřkolek.

Další soutěží, kde se Černý Racing team představí, bude Barum Czech Rally ve Zlíně na samý závěr letních prázdnin.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist