www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Fuchs Oil Rally Agropa Pačejov (MČR-S)

Pneumatiky Pirelli v Pačejově slavily úspěch

17. srpna 2012 • 12:55

Fuchs Oil Rally Pačejov je jedním z klasických rallysprintů odehrávající se během jednoho jediného dne. Při takto krátké rally není jediný prostor pro chybu a to ani ve volbě pneumatik. Plně se to potvrdilo při skončené Fuchs Oil Rally Pačejov, kde počasí pro soutěžící připravilo skutečně náročné podmínky. Dešťové přeháňky měnily trať doslova před očima a kde před chvílí bylo sucho, tam tekla voda a naopak.

I v těchto podmínkách pneumatiky Pirelli obstály, a jedna z posádek, která na ně vsadila si dokonce odvážela poháry za vítězství mezi dvoukolkami. Jedná se o suverény letošního roku v kategorii vozů s pohonem předních kol, posádku Jan Černý - Pavel Kohout. Ti na svém Citroënu DS3 R3T vyzkoušeli mnoho variant obutí, jak doplňuje sám jezdec.

„Často se měnilo počasí, a i přes aktuální informace z trati, jsme několikrát sáhli po pneumatikách, které sice vyhovovaly na jedné rychlostní zkoušce, na další ale úplně neseděly. Vyzkoušeli jsme si jak jízdu na mokrých pneumatikách Pirelli na suchu a naopak. Zkoušeli jsme různé způsoby prořezávání pneumatiky a to všechno se nám bude na dalších závodech hodit. Pirellky fungovaly bezvadně a i díky tomu se nám podařilo zvítězit,“ říká Honza Černý.

Jan Černý - Pavel Kohout, Citroen DS3 R3T

Černý s Kohoutem ale ve sprintrally nejsou zařazeni v Poháru Pirelli a sbírají body jen v Mezinárodním mistrovství České republiky v rally. V Pačejově si tak plné body do hodnocení ve své třídě připsali opět Aleš Kaválek s Jaroslavem Miko s Hondou Civic Type-R za nimiž ve třídě dojel Jan Petr s Martinou Strakovou také s Hondou Civic Type-R, i když předchozí generace. Ve třídě osm je suverénem letošního Poháru Pirelli posádka Daňhelová – Daňhel, kteří si s Renaultem Clio na pneumatikách Pirelli náramně rozumí. Jsou v čele celkového hodnocení Poháru Pirelli, kde si začínají vytvářet mírný náskok před soupeři, stejně jako v hodnocení dívčího Poháru Pirelli, kde Martina Daňhelová rovněž kraluje před Olgou Lounovou a Markétou Filákovou, které také s Renaultem Clio dojeli v hodnocení Poháru Pirelli na druhém místě.

Ve třídě 9, kde se pravidelně objevuje nejvíce účastníků s pneumatikami Pirelli tentokrát hodně zaúřadovaly výpadky jak vinou havárií, tak i odstoupení posádek pro technickou závadu. Do cíle dojela v této kategorii a v rámci Poháru Pirelli jen posádka Ondřej Bisaha a David Zachar, která tedy brala plné body.

Pohár Pirelli ve sprintrally si teď dá malou pauzu stejně jako celý šampionát, který se opět vrátí ke slovu až ve druhé polovině září, konkrétně 20.9. při Rally Jeseníky.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist