www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rallye Deutschland (PWRC)

WRC Team Mini Portugal bez Araúja

20. srpna 2012 • 12:00

Na začátku sezóny narychlo seskupená 'tovární' stáj WRC Team Mini Portugal bude ve zbytku sezóny pokračovat bez portugalského jezdce. Počínaje Rallye Deutschland nahradí Arminda Araúja australský jezdec Chris Atkinson.

Chris Atkinson

Problémy Prodrivu a jeho továrního týmu před zahájením letošního ročníku mistrovství světa jsou všeobecně známé. Aby byla uplatněna pravidla pro homologace, spojily se týmy kolem Arminda Araúja a Paula Nobreho ve WRC Team Mini Portugal, který začal vystupovat jako tovární tým vozů Mini.

Vzhledem k jezdeckému složení však není příliš velkým překvapením, že výsledky jsou spíše k smíchu. Přesto je změna jezdce, jehož stát je dokonce v názvu celého týmu, nečekaným krokem.

„Na začátku sezóny se všechno odehrálo strašně rychle. Náš původní plán byl na starty v sedmi podnicích jakožto soukromníci, během krátké chvíle se to změnilo na všech třináct soutěží. Po Neste Oil Rally Finland jsme si s Armindem sedli a dohodli jsme se, že pro něj bude lepší dát si pauzu, odpočinout si a najít znovu chuť do závodění. Nebylo to jednoduché rozhodnutí, celý tým přeje Armindovi vše nejlepší do budoucnosti,“ řekl team manager Bruno de Pianto.

Pro zbývající závody letošního ročníku nahradí Araúja v týmovém Mini John Cooper Works WRC bývalý tovární jezdec Subaru či Protonu Chris Atkinson, kterého bude navigovat velezkušený belgický spolujezdec Stéphane Prévot.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist