www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rallye Deutschland (PWRC)

Mathieu Arzeno pojede čtyři soutěže mistrovství světa

20. srpna 2012 • 15:00

Mathieu Arzeno se po neúspěšné účasti v seriálu Intercontinental Rally Challenge přesouvá do mistrovství světa, kde se představí na čtyřech vybraných soutěžích za volantem vozu stáje Saintéloc Racing.

Mathieu Arzeno - Renaud Jamoul (Peugeot 207 S2000) - Tour de Corse 2012

Francouzský jezdec bude tak následovat Hermanna Gassnera, který pod dojmem neuspokojivých výsledků v IRC přesunul své plány na starty v rámci MS na závodech v Německu a Francii.

Arzenovi se od počátku letošní sezóny v IRC příliš nedařilo, po tragické nehodě Craiga Breena na Targa Florio a dalším neúspěchu na rumunské Sibiu Rally se tým rozhodl z IRC stáhnout. Celé situaci nenapomáhá ani fakt, že se některé soutěže IRC kryjí s francouzskou Citroën Trophy, ve které bojuje Arzeno o vítězství s Quentinem Gilbertem.

Již nyní je jasné, že se představí na Rallye Deutschland za volantem Peugeotu 207 S2000 namísto plánovaného startu na zlínské Barum Rally. Se stejným vozem by se měl představit i na Rallye de France, na šotolinové Wales Rally GB by měl startovat s Citroënem DS3 R3T. O voze pro španělskou Rally Catalunya bude rozhodnuto později.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist