www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Subaru čeká náročný vývojový program

19. června 2006 • 13:20

Tovární tým 555 Subaru WRT čeká ve dvouměsíční přestávce hned několik velmi důležitých testů, které mají zlepšit výkonnost Imprezy WRC nejen na asfaltovém povrchu, před startem německé rally, ale také zvýšit její spolehlivost před dalšími šotolinovými rally.

Pierre Genon, který je šéfem testování a rozvoje v japonském týmu Subaru, řekl. „Máme v plánu tři důležité testy ještě před startem Německé rally. První test bude na začátku července a další pak na konci. Poté nás čeká ještě jeden v srpnu. Jeden bude čistě vývojový a další dva pak zaměřené na nastavení vozu pro Německou a Finskou rally.“

„Musíme se zaměřit na vývoj vozu pro druhou polovinu roku a také již začít s vývojem Imprezy WRC na další sezónu. Dvouměsíční přestávka nám dává dostatek času a prostoru k tomu, abychom najezdili potřebné kilometry. Musíme vyzkoušet několik novinek, které by nám měly pomoci se zlepšit,“ pokračoval Genon.

Pierre Genon také osvětlil rozdíl mezi testem před rally a vývojovým testem vozu. „Před rally se většinou zkouší jen krátce a je to zaměřeno na nastavení vozu. Ten se provádí v podmínkách, jaké se očekávají na další soutěži.“

„Vývojový test je dlouhodobější a zkoušíme na něm různé nové díly, která by měly zlepšit konkurenceschopnost vozu. Ten není zaměřený na jedinou rally, ale celkově na vůz, aby se zlepšil. Musíme tudíž zkoušet auto na všech površích a v různých podmínkách. To zabere hodně času. Přitom se zkouší podvozek, převodovka, motor, transmise a také různá nastavení vozu,“ dodal na závěr Genon.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist